Πανελλήνιες 2022 - Ευχές από την "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" σε υποψήφιους και εκπαιδευτικούς
Από σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου, αρχίζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), ενώ από αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου και για τους υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).
Φίλοι μαθητές/Φίλες μαθήτριες,
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ένα όριο ενός κύκλου της ζωής και ταυτόχρονα μια πύλη εισόδου σε έναν άλλο! Κρύβουν μια γοητεία που εντελώς λογικά δεν απολαμβάνουν όσοι -αναπόφευκτα- με αγωνία τις βιώνουν, καθώς η πολιτική ορθότητα, το κριτήριο της κοινωνικής ανέλιξης, οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις εξειδίκευσης αγνοούν δραματικά τον ελεύθερο εαυτό!
Παρά τις δυσκολίες των συνθηκών όμως, έχει τη δική της γοητεία η προσμονή των θεμάτων/των αποτελεσμάτων. Αυτή η γοητεία χάνεται ή κερδίζεται με την προετοιμασία, την τύχη, την αρετή της υπομονής καθενός/καθεμιάς.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά αυτής της πραγματικά σκληρής δοκιμασίας, μετά από αυτήν, ο νέος άνθρωπος εισέρχεται στα χρόνια της αυτονομίας και της προσωπικής ευθύνης.
Μπροστά στον αγώνα των εξετάσεων φαίνεται προαπαιτούμενη η πίστη στη νίκη, η θετική προσέγγιση, η αυτοπεποίθηση, το καλομετρημένο όνειρο… Το άγχος είναι κακός σύμβουλος.
Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι στη ζωή όσοι ξέρουν να αγωνίζονται τις βρίσκουν τις πόρτες και τις ανοίγουν! Ακόμη και στον τόπο μας όπου η αγορά εργασίας έχει καταντήσει απάνθρωπα περιοριστική!
Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους τους υποψήφιους, σε όλους τους εκπαιδευτικούς που με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται, σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες.
Post Comment