Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα και σταφίδες !!! - THERMISnews.gr

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα και σταφίδες !!!



ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ!!!!!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 200 β.και ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά(100 γρ)!!!

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν!!!!!

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ:

1 σακουλάκι χοντρό σιμιγδάλι, 500 γραμ

1 φλ ελαιόλαδο,

μισό κ.γ. κανέλα!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 2,5 φλ ζάχαρη,3
 φλ. νερό,  ,1 ξυλάκι κανέλας,1 φλούδα πορτοκαλιού για 2 λεπτά !

Το κατεβάζουμε αφαιρούμε κανέλα-φλούδα και το αφήνουμε να κρυώσει!

ΧΑΛΒΑΣ:

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το σιμιγδάλι-λάδι-κανέλα και ανακατεύουμε στο πολύ χαμηλό μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!

Στην συνεχεία το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο κρύο σιρόπι!!

Το βάζουμε ξανά στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε με προσοχή !

Όταν πήξει το κατεβάζουμε!

Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και 100 γρ σταφιδες!

Ανακατεύουμε!

Το βάζουμε στην φόρμα η σε 
φορμακια  και αφήνουμε να κρυώσει!

Και στην συνέχεια το αναποδογυριζουμε!






Post Comment