Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα και σταφίδες !!!

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ!!!!!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 200 β.και ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά(100 γρ)!!!
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν!!!!!
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ:
1 σακουλάκι χοντρό σιμιγδάλι, 500 γραμ
1 φλ ελαιόλαδο,
μισό κ.γ. κανέλα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2,5 φλ ζάχαρη,3 φλ. νερό, ,1 ξυλάκι κανέλας,1 φλούδα πορτοκαλιού για 2 λεπτά !
Το κατεβάζουμε αφαιρούμε κανέλα-φλούδα και το αφήνουμε να κρυώσει!
ΧΑΛΒΑΣ:
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το σιμιγδάλι-λάδι-κανέλα και ανακατεύουμε στο πολύ χαμηλό μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!
Στην συνεχεία το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο κρύο σιρόπι!!
Το βάζουμε ξανά στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε με προσοχή !
Όταν πήξει το κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και 100 γρ σταφιδες!
Ανακατεύουμε!
Το βάζουμε στην φόρμα η σε φορμακια και αφήνουμε να κρυώσει!
Και στην συνέχεια το αναποδογυριζουμε!

Post Comment