Επέκταση Θέρμης: Ξεκινά η μελέτη για το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων. "Εργο υψίστης σημασίας υποδομής" λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επέκταση Θέρμης: Ξεκινά η μελέτη για το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων. "Εργο υψίστης σημασίας υποδομής" λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ




Υπογράφηκε στις 30 Αυγούστου η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για το έργο με τίτλο: «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων της περιοχής επέκτασης Θέρμης», προϋπολογισμού 846.297,95 € με το ΦΠΑ. Είχε προηγηθεί από την ΔΕΥΑ Θέρμης, ηλεκτρονικός διεθνής ανοικτός διαγωνισμός. 

Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», Α.Τ.09, Άξονας «Πολιτική Προστασία – Προστασία της Δημόσιας Υγείας –Τεχνική Βοήθεια», στο οποίο υπέβαλε η ΔΕΥΑ Θέρμης σχετικό φάκελο με την αίτηση χρηματοδότησης.

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής επέκτασης της Θέρμης κατά την εμφάνιση έντονων πλημμυρικών φαινομένων. 

Για να αντιμετωπιστούν οι πιθανές δυσκολίες και τα προβλήματα σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων θα μελετηθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων που θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της υπό εξέταση περιοχής. 

Το κατάλληλα σχεδιασμένο δίκτυο αποχέτευσης θα παραλαμβάνει τις πλημμυρικές παροχές και στη συνέχεια θα το μεταφέρει στους παρακείμενους υδάτινους αποδέκτες εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του οδικού δικτύου και των παρακείμενων ιδιοκτησιών.

«Πρόκειται για την απαρχή ενός σημαντικού έργου, αφού με την ολοκλήρωση της μελέτης θα είναι σε ετοιμότητα η ΔΕΥΑΘ να υλοποιήσει ένα υψίστης σημασίας έργο υποδομής, που αφορά όλο τον οικισμό της Θέρμης», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Δαμιανός Ζελιλίδης.

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θέρμης, η τεχνική διευθύντρια της ΔΕΥΑΘ Πάττη Πασχαλίδου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου μελετητικής εταιρείας Γιώργος Τσακούμης.