Επαγγελματικός Προσανατολισμός στα σχολεία του δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επαγγελματικός Προσανατολισμός στα σχολεία του δήμου Θέρμης


Μετά την πρώτη επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός στους μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’ Λυκείου» το έργο συνεχίζεται και για τη φετινή σχολική χρονιά 2024-2025 στα σχολεία του δήμου Θέρμης.

 Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του δήμου είναι να δοθούν στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα εφόδια για καλύτερες δυνατές επιλογές για το μέλλον τους.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στον επαγγελματικό προσανατολισμό που συνδυάζει τις παρακάτω βασικές δράσεις:



– Χορήγηση μέσω του διαδικτύου ενός σύγχρονου τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου των σχολείων του δήμου Θέρμης, με σκοπό την ανάδειξη των ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων τους.

– Παροχή εξατομικευμένης Συμβουλευτικής μέσω ατομικών συνεδριών που βοηθά τους μαθητές να ανακαλύψουν τα δυνατά σου στοιχεία και να κατανοήσουν ποια καριέρα τους ταιριάζει καλύτερα.

Η Διεύθυνση Παιδείας, Νεολαίας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης του δήμου Θέρμης είναι υπεύθυνη για την ομαλή και αποτελεσματική διεξαγωγή του προγράμματος. Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις ως προς την παραλαβή των Test/ώρες ραντεβού για τις συνεδρίες κ.λπ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: στο 2313300766 με εσωτ.369, στο g.vriza@thermi.gov.gr κα. Γεωργία Βρύζα και στο p.alexaki@thermi.gov.gr κα. Τίνα Αλεξάκη.

Καλούμε όλη τη σχολική κοινότητα (σχολεία, μαθητές και γονείς του δήμου Θέρμης) να αγκαλιάσει και να προωθήσει αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία με κάθε τρόπο.