Σουρωτή: Κινητοποίηση ενάντια στην έξωση οικογένειας από την πρώτη κατοικία της - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σουρωτή: Κινητοποίηση ενάντια στην έξωση οικογένειας από την πρώτη κατοικία της

 


 Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της «do Value» ενάντια στην έξωση οικογένειας εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα από το σπίτι τους στη Σουρωτή, που αποτελεί την μοναδική και κύρια κατοικία της, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.


Στο σπίτι διαμένει μόνιμα η μητέρα του εργαζόμενου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζει με μία πενιχρή σύνταξη. Το σπίτι βγήκε στο σφυρί για στεγαστικό δάνειο που κοκκίνισε. Στον πλειστηριασμό αποκτήθηκε από το ίδιο το fund, μέσω της «CAIRO ESTATE I». Η οικογένεια ενημερώθηκε για τον πλειστηριασμό ένα μήνα μετά την πραγματοποίησή του και αφού το σπίτι βγήκε στο σφυρί για 105.000 ευρώ.

Από τότε η οικογένεια έχει προσφύγει δικαστικά με στόχο την ανατροπή του πλειστηριασμού και ενώ δύο δικαστήρια εκκρεμούν να γίνουν τον Νοέμβριο, το fund έστειλε εξώδικο απαιτώντας την έξωση της οικογένειας τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον 902.gr

Το ΣΕΤΗΠ Ν. Θεσσαλονίκης στέκεται στο πλευρό του εργαζόμενου και απαιτεί να σταματήσει η έξωση και να γίνει η επαναγορά του σπιτιού από την οικογένεια με ένα διακανονισμό που θα μπορεί να εξυπηρετεί. Αυτό απαίτησαν μαχητικά οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο πλευρό του. Και τα συνθήματα έστειλαν μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών σπιτιών. «Τέρμα πια στους εκβιασμούς εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς», «Φρένο στο γκάζι των πλειστηριασμών – Αγώνας και υπεράσπιση των λαϊκών σπιτιών», βροντοφώναξαν.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό αρπαγής της πρώτης κατοικίας, που παρά τις επικλήσεις της κυβέρνησης, αποδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο την παντελή έλλειψη προστασίας της εργατικής-λαϊκής κατοικίας, καθώς και την ουσία της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την δήθεν προστασία των δανειοληπτών-εργαζομένων. 

Μόνο ο λαός οργανωμένος, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας. 

Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα! Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που κινδυνεύει να χαθεί, να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων της περιοχής».


 

Πηγή1 Πηγή2.