Αυτές οι ράτσες σκύλων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτές οι ράτσες σκύλων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν



Έχουν μείνει ελάχιστα σκυλιά αυτών των ειδών στον πλανήτη

Η ποικιλία των σκύλων στον πλανήτη μας είναι εντυπωσιακή, με κάθε ράτσα να έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και ιστορία ... Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με άλλα ζώα, ορισμένες ράτσες σκύλων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εξαφάνισης λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως η μείωση της δημοφιλίας τους, η διασταύρωση και η αστικοποίηση.

Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές από τις ράτσες σκύλων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Otterhound
 
Ο Otterhound είναι μια αρχαία αγγλική ράτσα, γνωστή για την ικανότητά της στο κυνήγι βίδρας. Με τις αλλαγές στους νόμους περί κυνηγιού και τη μείωση του φυσικού του περιβάλλοντος, η δημοτικότητα του Otterhound έχει μειωθεί δραματικά. Σήμερα, υπάρχουν λιγότεροι από 1.000 σκύλοι αυτής της ράτσας παγκοσμίως.


Norwegian Lundehund
Ο Norwegian Lundehund, ή Lundehund, είναι μια ιδιαίτερη ράτσα από τη Νορβηγία, γνωστή για την ευελιξία και τα έξι δάχτυλα στα πόδια της. Χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι των θαλασσοπουλιών στις απόκρημνες ακτές της Νορβηγίας. 
Ωστόσο, η αύξηση της δημοτικότητας άλλων κυνηγόσκυλων και οι γενετικές ασθένειες έχουν μειώσει τον πληθυσμό της ράτσας αυτής σημαντικά.

Skye Terrier
Ο Skye Terrier προέρχεται από τη Σκωτία και ήταν κάποτε δημοφιλής στις αριστοκρατικές αυλές. Παρά την ιστορική του σημασία, η δημοτικότητά του έχει μειωθεί, κυρίως λόγω της προτίμησης για άλλες ράτσες τεριέ. 
Ο πληθυσμός των Skye Terriers σήμερα είναι εξαιρετικά μικρός, με λίγες εκατοντάδες σκύλους να παραμένουν παγκοσμίως.

Dandie Dinmont Terrier

Η ράτσα αυτή έχει πάρει το όνομά της από έναν χαρακτήρα σε μυθιστόρημα του Sir Walter Scott. Παρά τη γοητεία και την καλή της φύση, η ράτσα αυτή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μείωσης του πληθυσμού της.
 Οι προσπάθειες αναπαραγωγής της δεν έχουν αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθιστώντας την ιδιαίτερα σπάνια.

English Toy Terrier
Μια από τις παλαιότερες ράτσες τεριέ, το English Toy Terrier, έχει υποστεί δραματική μείωση του πληθυσμού του. Η ζήτηση για μικρότερα και πιο «μοντέρνα» σκυλιά έχει επηρεάσει αρνητικά τη διατήρηση αυτής της ράτσας, με αποτέλεσμα να είναι πλέον πολύ σπάνιο να συναντήσει κανείς έναν English Toy Terrier.