Πόση ώρα χρειάζεται ένας σκύλος για να αποβάλει την τροφή του - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πόση ώρα χρειάζεται ένας σκύλος για να αποβάλει την τροφή του


Οι σκύλοι έχουν το δικό τους μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών και συμπεριφορών, και το πεπτικό τους σύστημα δεν αποτελεί εξαίρεση.


Το πεπτικό σύστημα του σκύλου

Η πέψη στους σκύλους, όπως και στους ανθρώπους, είναι μια πολύπλοκη και καλά ενορχηστρωμένη διαδικασία που ξεκινά τη στιγμή που τρώνε την πρώτη τους μπουκιά. 

Περιλαμβάνει πολλαπλά όργανα και μια αλληλουχία ενεργειών για τη διάσπαση της τροφής σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την επιβίωση τους.


Η δράση του στομαχιού

Μόλις η τροφή μασηθεί και αναμιχθεί με το σάλιο, περνάει από τον οισοφάγο και εισέρχεται στο στομάχι. Το ισχυρό οξύ βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και στην εξόντωση των επιβλαβών βακτηρίων που ενδέχεται να υπάρχουν στην προσλαμβανόμενη τροφή. 

Ο χρόνος που χρειάζεται το στομάχι ενός σκύλου για να χωνέψει την τροφή ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της τροφής. Οι πρωτεΐνες χωνεύονται συνήθως γρηγορότερα από τα λίπη ή τους υδατάνθρακες. 

Σε γενικές γραμμές, μπορεί να χρειαστούν από 2 έως 4 ώρες για την επεξεργασία της τροφής στο στομάχι.


Τελικό στάδιο και αποβολή

Ο χρόνος που χρειάζεται ένας σκύλος για να χωνέψει την τροφή μέσω ολόκληρης της πεπτικής διαδικασίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το μέγεθος, η υγεία και το είδος της τροφής που καταναλώνει. 

Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται περίπου 8 έως 10 ώρες για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία της χώνεψης. Θεωρείται ότι η διαδικασία της πέψης για τους σκύλους γιγαντιαίων φυλών μπορεί να διαρκέσει σημαντικά περισσότερο από ό,τι για τους μικρότερους σκύλους.

Στη συνέχεια η αποβολή μπορεί να συμβεί αρκετές ώρες έως και μία ημέρα μετά το φαγητό.


mypet.gr