Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου στον εσπερινό του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Περιστερά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου στον εσπερινό του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Περιστερά




Ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου Περιστεράς τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, αυτόν που καλλιέργησε και στερέωσε τον Μοναχισμό στην Αθωνική Πολιτεία και μάλιστα στη Γεραρά Μονή της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.
Άλλωστε μετά την ανάπλασή του ο Ιερός Ναός κατέχει σε περίοπτη θέση εικόνα του μεγάλου διαμορφωτού του Μοναστικού Πνεύματος, του ανθρώπου που με την Οσιότητά του σφράγισε μοναδικά το Αγιορείτικο πνεύμα.

Έτσι την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024, στις επτά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ με τη συνοδεία του ήρθε στη Περιστερά όπου τέλεσε τον Εσπερινό προς τιμήν του Αγίου.

Μετείχαν Κληρικοί τόσο από την Ιερά μας Μητρόπολη, όσο και από άλλες όμορες Μητροπόλεις αλλά και την Αθωνική Πολιτεία, ενώ δεν έλλειπαν ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Δημήτριος Ντισλής και Τοπικοί Σύμβουλοι. 

Ο Μητροπολίτης στο  αναφερθέν εν συντομία στον τρόπο ζωής του Οσίου, ο οποίος υπήρξε φίλος και στήριγμα του Αυτοκράτορος Νικηφόρου Φωκά. Προέβαλε επίσης τον Όσιο Αθανάσιο ως "καλλονή των Πατέρων", ιδιότητα που απέκτησε ο Όσιος με την άσκηση και την υποταγή των επιθυμιών και των συναισθημάτων του στο θέλημα του Αγιοτριαδικού Θεού.

Και κατέληξε ο ομιλητής τονίζοντας πως η αγιοζωή είναι ουράνιος βίος, χάρισμα αγιοπνευματικό, με το οποίο πλουτίζεται όποιος "πάσχει" για την αγιότητα και ζητεί από τον Κύριο να μετάσχει στη Χριστοζωή.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε από βάθους καρδιάς στον εορτάζοντα π. Αθανάσιο Σφουγγάρο, εκλεκτό και πολύ δραστήριο Εφημέριο της Περιστεράς και εξέφρασε πολλαπλά την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελεί με αφοσίωση ως Προϊστάμενος του Ναού.

Μετά την Απόλυση του Εσπερινού ο Επίσκοπός με όλους τους Κληρικούς μαζί του επιθεώρησε την ανάπλαση του Πρεσβυτερείου (παπαδόσπιτου), το οποίο πράγματι έχει γίνει αγνώριστο με την τελειότητα και την πολλή φροντίδα του π. Αθανασίου και του στηρίζοντας αυτόν Ποιμνίου του.

Επακολούθησε κέρασμα όλων των εορταστών στον περιποιημένο  προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού, ο οποίος πράγματι έχει γίνει ζηλευτός. Και εδώ για όλα αυτά ο Ποιμενάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη ενώπιον του Ποιμνίου του τον π. Αθανάσιο, το Εκκλησιαστικό του Συμβούλιο, τους Εθελοντές που τον περιβάλλουν με πολλή αγάπη, τον Πρόεδρο της Κοινότητος και έναν έναν τους Ενορίτες της Περιστεράς.









Με πληροφορίες από tv4e.gr