7 καλοκαιρινά λουλούδια για εσένα που δεν έχεις ήλιο στο μπαλκόνι σου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

7 καλοκαιρινά λουλούδια για εσένα που δεν έχεις ήλιο στο μπαλκόνι σου




Θέλεις να έχεις όμορφα φυτά αλλά δεν έχεις πολύ ήλιο στο μπαλκόνι σου; Βάλε αυτά τα φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα στη σκιά!

Θέλεις να ασχοληθείς με τα φυτά και τα λουλούδια στο μπαλκόνι και τον κήπο σου, αλλά το σημείο δεν έχει πολύ ήλιο; Μην ανησυχείς, διότι υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα φυτά και λουλούδια που αναπτύσσονται καλύτερα σε σκιερά μέρη χωρίς ήλιο. Μελέτησε τη λίστα μας και διάλεξε ποια σου αρέσουν περισσότερο!

Ένα εντυπωσιακό λουλούδι που αναπτύσσεται μέσα από έναν εξίσου εντυπωσιακό θάμνο. Τα άνθη της βγαίνουν σε μοβ, γαλάζιο ή και ροζ χρώμα, ανάλογα το είδος του χώματος που θα επιλέξεις για τη φύτευση της. 

Αν επιλέξεις αλκαλικό χώμα, το χρώμα των λουλουδιών θα έχει ροζ αποχρώσεις. Αν χρησιμοποιήσεις όξινο χώμα, θα δεις τα λουλούδια να γίνονται γαλάζια. 

Αν και αγαπάει τη ζέστη, ο ορτανσία δε θέλει απευθείας ηλιακό φως για να αποφευχθούν τα εγκαύματα στα φύλλα της. Επίσης, θέλει συχνά και μικρά ποτίσματα, ώστε να έχει αρκετή υγρασία το χώμα της.

Ορτανσία

Ένα εντυπωσιακό λουλούδι που αναπτύσσεται μέσα από έναν εξίσου εντυπωσιακό θάμνο. Τα άνθη της βγαίνουν σε μοβ, γαλάζιο ή και ροζ χρώμα, ανάλογα το είδος του χώματος που θα επιλέξεις για τη φύτευση της. Αν επιλέξεις αλκαλικό χώμα, το χρώμα των λουλουδιών θα έχει ροζ αποχρώσεις. 
Αν χρησιμοποιήσεις όξινο χώμα, θα δεις τα λουλούδια να γίνονται γαλάζια. Αν και αγαπάει τη ζέστη, ο ορτανσία δε θέλει απευθείας ηλιακό φως για να αποφευχθούν τα εγκαύματα στα φύλλα της. Επίσης, θέλει συχνά και μικρά ποτίσματα, ώστε να έχει αρκετή υγρασία το χώμα της.


Ερωτάκι


Ένα λουλούδι με τόσο γλυκό και όμορφο όνομα δε θα μπορούσε να μην είναι και πολύ όμορφο στην εμφάνιση. Τα άνθη του βγαίνουν σε ένα φάσμα χρωμάτων, όπως κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ, λευκό, σομόν και βιολετί. Το ερωτάκι (που λέγεται και impatiens) ευδοκιμεί σε σημεία με μερική σκιά, καθώς η ζέστη μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα του χρώματός του.


Μπιγκόνια


Οι μπιγκόνια είναι μια δημοφιλής επιλογή για σκιερά μπαλκόνια. Χρειάζεται προστασία από τις υπερβολικά ακραίες θερμοκρασίες και αναπτύσσεται πολύ καλύτερα σε σκιερά σημεία του κήπου ή του μπαλκονιού. Το καλοκαίρι χρειάζεται τακτικό πότισμα για να μας χαρίσει τα όμορφα άνθη της.


Στεφανωτή

Η στεφανωτή είναι ένα πολύ όμορφο αναρριχητικό φυτό που ξεχωρίζει για τα λευκά άνθη της που μυρίζουν υπέροχα. Χρειάζεται όμως λίγο προσοχή, καθώς είναι ευαίσθητη στις ακραίες θερμοκρασίες και τους δυνατούς ανέμους. Έχει μεγάλες απαιτήσεις σε πότισμα, ενώ βοηθάει πολύ να βρέχεις ελαφρά τα φύλλα της τη νύχτα, για να παραμένει δροσερή. Κατά τα άλλα μπορείς να την αφήσεις σε σκιερό μέρος και εκείνη να αναπτυχθεί αρκετά και να σου χαρίσει το υπέροχο άρωμα και τα γυαλιστερά της φύλλα που τραβούν την προσοχή.


Ροδόδεντρο
Το ροδόδεντρο είναι ένα πολύ όμορφο φυτό αρκετά ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ η απευθείας έκθεση στον ήλιο μπορεί να του δημιουργήσει εγκαύματα. Χρειάζεται υγρασία και συχνό πότισμα για να αναπτυχθεί το πυκνό φύλλωμά του και να μας χαρίσει τα εντυπωσιακά άνθη του.


Γαρδένια
Η γαρδένια δε χρειάζεται συστάσεις. Όποιος μυρίσει τα υπέροχα άνθη της την ερωτεύεται αμέσως. Είναι όμως ένα πολύ ευαίσθητο λουλούδι, το οποίο έχει ανάγκη από ένα δροσερό και σκιερό περιβάλλον, προστατευμένο από ανέμους και ακραίες θερμοκρασίες, με συχνό πότισμα και δρόσισμα των φύλλων τη νύχτα.


Ωραιόφυλλο
Αυτό το φυτό μπορεί να μην έχει άνθη, αλλά ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά του φύλλα, όπως λέει και το όνομά του. 
Μπορεί να αναπτυχθεί σε μερική ή ακόμα και ολική σκιά, ενώ είναι κατάλληλο για να φυτευτεί ανάμεσα στη σκιά άλλων δέντρων, για ακόμα πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.