Στο ΚΕΠΕΑ Θέρμης στο Λιβάδι, πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύσκεψη των Συμβούλων Α'/βάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2023-24 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στο ΚΕΠΕΑ Θέρμης στο Λιβάδι, πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύσκεψη των Συμβούλων Α'/βάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2023-24


Ο απολογισμός της σχολικής χρονιάς που τελείωσε και ο ουσιαστικός σχεδιασμός της νέας, συζητήθηκε στο ΚΕΠΕΑ Θέρμης στο Λιβάδι. Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση:
 
//Η ανακοίνωση της δ/νσης Α/θμιας εκπ/σης Α' Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύσκεψη, για το σχολικό έτος 2023-2024, του Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελου Κελεσίδη με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης, στον χώρο του ΚΕΠΕΑ Θέρμης στο Λιβάδι Θέρμης την Πέμπτη 27.06.2024. 

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αθανασία Παπαϊωάννου, και το προσωπικό υποστήριξης του έργου των Συμβούλων, αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας άψογης συνεργασίας με στόχο την πρόληψη και την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε απολογισμός του σχολικού έτους 2023-2024, με έμφαση στις καλές πρακτικές που υλοποιήθηκαν. Παράλληλα, χαράχθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για το νέο σχολικό έτος 2024-2025, θέτοντας φιλόδοξους στόχους που εστιάζουν στην πρόληψη σε όλα τα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες δράσης για το επόμενο έτος περιλαμβάνουν:

• Ανάληψη προληπτικών δράσεων σε όλα τα επίπεδα για την οικοδόμηση ευχάριστου και υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά το οποίο είναι προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή και κοινωνική τους επιτυχία.

• Δημιουργία κλίματος σεβασμού και αποδοχής ώστε όλα τα παιδιά νιώθουν ασφαλή, σεβαστά και αποδεκτά.

• Εστίαση στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και της συναισθηματικής νοημοσύνης (ΣΝ) στα παιδιά καθώς αποτελούν θεμελιώδεις παράγοντες για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους, τη δημιουργία υγιών σχέσεων για τη μελλοντική τους ευημερία.

• Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού

• Γενικευμένη εφαρμογή συστημάτων υποστήριξης ΠΡΟΘΕΣΥ στα δημοτικά σχολεία και υιοθέτηση του Prow στα νηπιαγωγεία, με στόχο την ολιστική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών.

• Εφαρμογή Σχολικής Διαμεσολάβησης στα σχολεία, ενθαρρύνοντας τον ειρηνικό χειρισμό συγκρούσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

• Δημιουργία Σχολών Γονέων με ευθύνη των σχολείων, ενισχύοντας τον γονεϊκό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

• Συνεργασία σχολείων - συλλόγων γονέων μέσα από την προώθηση συναντήσεων και συσκέψεων μεταξύ σχολείων και συλλόγων γονέων, καλλιεργώντας ανοιχτή επικοινωνία και ουσιαστική συνεργασία.

• Εφαρμογή Open Day στις σχολικές μονάδες, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς και το ευρύτερο κοινό να γνωρίσουν από κοντά το εκπαιδευτικό έργο.


Κάποιες από τις κεντρικές δράσεις που προγραμματίστηκαν είναι:

• Υλοποίηση επιμορφωτικής δράσης στις 5 Σεπτεμβρίου 2024 για τα μέλη των 2μελών ομάδων των σχολείων που αφορούν την πρόληψη της σχολικής βίας & του εκφοβισμού προκειμένου να υποστηριχθούν στο έργο τους

• Πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 για τους γονείς των Α’ και Β’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας του γονέα με το σχολείο και την ενδυνάμωση της σχέσης γονέα-παιδιού.

• Υλοποίηση Πανελλήνιου Συνεδρίου στις 29-30 Νοεμβρίου με τίτλο «Σχολείο, Οικογένεια και Κοινότητα: Συνεργασία, Προκλήσεις, Δυσκολίες και Προοπτικές»

Η άψογη συνεργασία της Διοίκησης με την Παιδαγωγική Καθοδήγηση αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος που θέτει στο επίκεντρο την πρόληψη και την ποιοτική εκπαίδευση. Η ικανοποίηση από το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, η αμοιβαία εκτίμηση, η ανταλλαγή ιδεών και η κοινή δέσμευση στους στόχους, διαμορφώνουν ένα εποικοδομητικό περιβάλλον και θέτουν τα θεμέλια για μια ακόμη επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Προϊσταμένη του ΚΕΠΕΑ κ. Λουκία Λιθοξοΐδου για την άψογη φιλοξενία στο χώρο του Κέντρου, η οποία συνέβαλε στην επιτυχημένη διεξαγωγή της σύσκεψης.