Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν της Μάχης του Ολοκαυτώματος των Βασιλικών - Η ανακοίνωση της Κοινότητας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν της Μάχης του Ολοκαυτώματος των Βασιλικών - Η ανακοίνωση της Κοινότητας





//Ανακοίνωση Κοινότητας Βασιλικών:
 
Με τη δέουσα λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Μάχης και του Ολοκαυτώματος των Βασιλικών, με την υποστήριξη όλων ανεξαιρέτως των Τοπικών Φορέων της Κοινότητας μας , παρουσία πλήθος πολιτών και επισήμων που τίμησαν τους εορτασμούς μνήμης με την παρουσία τους .

Βασιλικά , ένας τόπος που ακολούθησε τη ροή της ένδοξης ελληνικής ιστορίας , έγινε πρωταγωνιστής μιας αιματοβαμμένης τραγωδίας και συνέβαλε τα μέγιστα στην ελευθερία του έθνους !



Τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη πολύ εύστοχα επέλεξε να μας υπενθυμίσει η ιστορικός μας κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού , λόγια διαχρονικά και επίκαιρα όσο ποτέ !
Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί και σοφοί και αμαθής και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι . Όσοι αγωνιστήκαμεν , αναλόγως ο καθείς , έχομεν να ζήσουμε εδώ . Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε και να μη λέγει ούτε ο δυνατός εγώ , ούτε ο αδύνατος .Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς εγώ ; Όταν αγωνιστεί μόνος του να φκιάσει ή να χαλάσει , τότε και μόνο τότε μπορεί να λέγει εγώ .Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν τότε να λέμε εμείς . Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ.
Οι πρόγονοι μας δεν υπήρξαν αριθμητικά πολλοί , υπήρξαν όμως μαζί !

Σήμερα 203 χρόνια μετά, μας διδάσκουν την πίστη , την ανδρεία , την ενότητα , την ομοψυχία , την αγάπη για την Πατρίδα , την αγάπη για την Ελευθερία !

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!



Δείτε ακόμη: