Θέρμη: 9ήμερη εκδρομή στις πατρίδες του Πόντου οργανώνει το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: 9ήμερη εκδρομή στις πατρίδες του Πόντου οργανώνει το Σωματείο «Παναγία Σουμελά»


Εκδρομή 9 ημερών οργανώνει από τις 24 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης στις πατρίδες του Πόντου.

Στο πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνονται επισκέψεις στις πόλεις Ατάπαζαρ, Αμάσεια, Σαμψούντα, Φάτσα, Ορντού, Κερασούντα, Τραπεζούντα, στη μονή της Παναγίας Σουμελά, την Αργυρούπολη, τα Σούρμενα, τον Όφη, την Τσάικαρα, το Ουζούνγκιολ και την Κωνσταντινούπολη.

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 700 ευρώ ανά άτομο και για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο email του Σωματείου Panagiasoumelathermis@gmail.com ή στα παρακάτω τηλέφωνα:
  • 6984690366
  • 6955853886
  • 6979910928

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1 Η ΜΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΤΑΠΑΖΑΡΙ 750 χλμ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.00 και μέσω Καβάλας Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και με συνεχείς στάσεις άφιξη στα σύνορα .Έλεγχος διαβατηρίων και μετά από μια σύντομη στάση στα αφορολόγητα, περνάμε στην Ανατολική Θράκη . Μέσω Κεσάνης, Μαλγάρων και Ραιδεστού και με συνεχείς στάσεις φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη.
Διέλευση από την Πόλη και περνάμε στην Ασιατική Τουρκία. Άφιξη στο Ατάπαζαρ και
τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Δείπνο, διανυκτέρευση .


2Η ΜΕΡΑ ΑΤΑΠΑΖΑΡ -ΑΜΑΣΕΙΑ 550 χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αμάσεια Με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη και ξενάγηση στην
ιστορική Αμάσεια, με τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδαϊτών .Θα επισκεφτούμε το
αρχαιολογικό μουσείο και θα ξεναγηθούμε στην πόλη .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3Η ΜΕΡΑ ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ - ΦΑΤΣΑ-ΟΡΝΤΟΥ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ 330χλμ
Πρόγευμα και με στάσεις φτάνουμε στη Σαμψούντα, το σημαντικότερο λιμάνι της Μαύρης
Θάλασσας . Στην περιήγηση της πόλης, θα δούμε την συνοικία της Αγ.Τριάδας, όπου υπήρχαν τα 4 ελληνικά σχολεία(Τσινέκειο Γυμνάσιο, Αρρεναγωγείο, Μικτό νηπιαγωγείο και Παρθεναγωγείο- σήμερα υπάρχουν μόνο τα δυο), τις τέσσερις γωνίες του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδας που σήμερα δυστυχώς, δεν σώζεται. Ακόμη θα δούμε, παλιά αρχοντικά σπίτια του 20ου αιώνα, που ανήκαν σε Έλληνες, αρχιτεκτονικά δείγματα της χρυσής εποχής.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για Φάτσα,την Οινόη,σύντομη στάση στην Ορντού(Κοτύωρα)
όπου θα δούμε στην είσοδο της πόλης, το μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, ακριβώς δίπλα από το ναό τις βάσεις από την Ψωμιάδειο Αστική Σχολή και το Πολυκάρπειο Παρθεναγωγείο, το οποίο σήμερα στεγάζει δημοτικό σχολείο. Στο κέντρο της πόλης, συναντάμε την Καρυπίδειο Σχολή, σήμερα δημοτικό σχολείο και στην σημερινή θέση της Θεατρικής σκηνής της πόλης, την άλλοτε εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για την Κερασούντα, πόλη παραγωγής κερασιών.Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο.


4η ΜΕΡΑ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ -ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ 180χλμ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο ναό του Αγ. Νικολάου (σημερινό αρχαιολογικό μουσείο), θα
δούμε το Παρθεναγωγείο, που σήμερα λειτουργεί ως σχολείο και με συνεχείς στάσεις φτάνουμε στην Τραπεζούντα. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιήγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μουσείο της Αγίας Σοφίας με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες της, το Φροντιστήριο Τραπεζούντος, το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, σήμερα Ατατούρκ κιόσκ, στο λόφο του Κρυονερίου (Soguksu), την Πανάγια Χρυσοκέφαλου, που αποτέλεσε το μητροπολιτικό ναό της Τραπεζούντας και στον οποίο γίνονταν οι στέψεις και οι επίσημες ταφές των Μεγάλων Κομνηνών. Χρυσοκέφαλος ονομάστηκε από τις επιχρυσωμένες πλάκες που κάλυπταν εξωτερικά τον τρούλο της.

Τον ναό του Αγ. Ευγενίου, πολιούχου της Τραπεζούντας, θα ανηφορίσουμε προς το Μίθριον Όρος, τον λόφο Μπόζτεπε, από όπου θα απολαύουμε πανοραμική θέα της πόλης αλλά και την Μονή Θεοσκεπάστου, που βρίσκεται στους πρόποδες του. Επιστροφή στην πόλη όπου θα περιηγηθούμε και θα δούμε, το
σπίτι της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, το αρχοντικό του τραπεζίτη Κωστάκη Θεοφυλάκτου, σήμερα μουσείο της Τραπεζούντας, τα κτίρια των τραπεζών Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου, που σήμερα φιλοξενούν αντίστοιχα, την αίθουσα της Τράπεζας Εργασίας και το ταχυδρομείο δεμάτων της Τουρκίας .Μετά την ξενάγηση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.


5Η ΜΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ -ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 250χλμ

Πρόγευμα και ξεκινάμε για τη Μονή της Παναγίας Σουμελά στο όρος Μελά στη Ματσούκα
στο μεγαλύτερο προσκύνημα του Πόντου. Λέγεται ότι η Μονή ιδρύθηκε από τους μοναχούς
Βαρνάβα και Σωφρόνιο οι οποίοι έφεραν μαζί τους και την εικόνα της Παναγίας .Αναχώρηση για την Αργυρούπολη, με σύντομη στάση στο γεφύρι της Τρίχας, και ξενάγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το Φροντιστήριο, το Μητροπολιτικό Μέγαρο, τον Άγιο Γεώργιο, ο Παρθεναγωγείο. Χρόνος ελεύθερος . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


6Η ΜΕΡΑ ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΟΦΗΣ – ΤΣΑΪΚΑΡΑ-ΟΥΖΟΥΝΓΚΙΟΛ 200 χλμ

Πρωινό και στη συνέχεια δια μέσου Αρακλί, φτάνουμε στα Σούρμενα. Στη συνέχεια θα
επισκεφθούμε το χωριό Όφης, που είναι χτισμένο στις όχθες του ομώνυμου ποταμού και διανύει την περιοχή σαν φίδι, το ελληνόφωνο χωριό της Τσάικαρας και θα καταλήξουμε στο
Ουζούνγκιολ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100μ. με λίμνες και μας θυμίζει Αλπικό Τοπίο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση .


7Η ΜΕΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινό και μέρα ελεύθερη στους εκδρομείς .Μπορείτε προαιρετικά να επισκεφτείτε με την
ενοικίαση ντολμους (μικρά λεωφορειάκια 15-20 ατόμων ) τα χωριά σας π.χ. Κρόμνη, Σάντα κ.α. .
Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.


8Η ΜΕΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 10χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για την Κωνσταντινούπολη Ξενάγηση στην Αγία Σοφία, τον Ιππόδρομο και στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


9Η ΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 600χλμ

Πρωινό κι επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στην Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος Διέλευση συνόρων Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν,άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
Αεροπορικό εισιτήριο Τραπεζούντα- Κωνσταντινούπολη
Οχτώ διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
8 πρωινά και 7 δείπνα
Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ξεναγό
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Εισόδους μουσείων,διασκεδάσεις, ποτά,φιλοδωρήματα, και οτιδήποτε αναφέρεται ως
Προαιρετικό
Μπορείτε να ταξιδέψετε με ελληνική ταυτότητα αρκεί να είναι με ελληνικούς και λατινικούς
χαρακτήρες τελευταίας δεκαετίας
Για όσους ταξιδεύουν με ελληνικό διαβατήριο θα πρέπει να ισχύει για 6 μήνες από την
ημερομηνία εισόδου στην Τουρκία .