2ο Γυμνάσιο Θέρμης: Συμμετοχή μαθητών/τριών στον 7ο διαγωνισμό φωτογραφίας της Ανατολική Α.Ε. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

2ο Γυμνάσιο Θέρμης: Συμμετοχή μαθητών/τριών στον 7ο διαγωνισμό φωτογραφίας της Ανατολική Α.Ε.





//Ανακοίνωση 2ου Γυμνασίου Θέρμης


Οι μαθητές Βλιαγκόφτης Νικόλαος (Α1), Λέντερης Αλέξανδρος (Β1), Σόλμαν Μιχαήλ (Α5) και η μαθήτρια Χασιώτη Χριστίνα-Ολυμπία (Α3) του σχολείου μας συμμετείχαν με φωτογραφίες τους στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Το Μέλλον Που Θέλουμε – Βιώσιμη Διαχείριση Πόρων» που διοργανώθηκε φέτος για έβδομη χρονιά από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» με έδρα τη Θέρμη.


Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών/τριών μέσω της ενασχόλησης με την τέχνη της φωτογραφίας, στην προβολή της Βιώσιμης Διαχείρισης των Πόρων και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής στις πόλεις, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη και την παγκόσμια συνεργασία.

Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να γίνουν δημιουργικοί και να καταγράψουν τον τρόπο που βλέπουν το μέλλον φωτογραφίζοντας π.χ. το αστικό & περιαστικό περιβάλλον, τις ανθρώπινες δραστηριότητες κ.ά. και συνδυάζοντας την εικόνα με τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 27/5/2024, στον πολυχώρο WE, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης του διαγωνισμού όπου παραβρέθηκαν μαθητές/τριες από σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, γονείς και εκπαιδευτικοί, προβλήθηκαν σε βίντεο όλες οι διαγωνιζόμενες φωτογραφίες, εκφράστηκαν απόψεις και συναισθήματα από τους παρευρισκόμενους και τέλος απονεμήθηκαν βραβεία και έπαινοι στις φωτογραφίες των μαθητών και μαθητριών που ξεχώρισαν αλλά και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε κάθε μαθητή/τρια που συμμετείχε στο διαγωνισμό.

Στόχοι της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα αειφορίας και βιώσιμης διαχείρισης, η δημιουργική έκφραση και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ευχαριστούμε πολύ την «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» για τη δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, την εξαιρετική διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία στην εκδήλωση βράβευσης.

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τη μαθήτριά μας για την υπέροχη προσπάθειά τους, τη δημιουργικότητα, την ευαισθησία, την προθυμία και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Υπεύθυνοι καθηγήτρια για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δράσης ήταν η κα. Κουτσιμανή Αικατερίνη και για την υλοποίησή της συνεργάστηκε με τον κο. Γκαγκαβούζη Κωνσταντίνο.


ΒΛΙΑΓΚΟΦΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ


ΛΕΝΤΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Η ΕΥΚΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


ΛΕΝΤΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ


ΣΟΛΜΑΝ ΜΙΧΑΗΛ – ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ…ΑΛΛΙΩΣ


ΣΟΛΜΑΝ ΜΙΧΑΗΛ – ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ


ΧΑΣΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ – ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ