Τι φαγητό να παίρνει στο σχολείο το παιδί σας – Ιδέες για υγιεινά σνακ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι φαγητό να παίρνει στο σχολείο το παιδί σας – Ιδέες για υγιεινά σνακ



Ένα μεγάλο, καθημερινό «άγχος» που έχουν οι μαμάδες είναι τι κολατσιό θα τους δώσουν στο σχολείο. Τα σνακ μπορούν να θεωρηθούν ως μίνι γεύματα και να βοηθήσουν τα παιδιά να αισθάνονται χορτάτοι μέχρι να γυρίσουν σπίτι από το σχολείο. Αλλά προσοχή να είναι υγιεινά και με θρεπτικά συστατικά.

Ένα έξυπνο τρικ για να καταναλώσουν τα παιδιά το κολατσιό στο σχολείο, είναι να συμετέχουν κι αυτά στην προετοιμασία του στο σπίτι.

Τι φαγητό να παίρνει στο σχολείο το παιδί σας - Ιδέες για υγιεινά σνακ

 

Υγιεινό σνακ: ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να περιέχει

Τα θρεπτικά συστατικά, που θα πρέπει να περιέχει ένα υγιεινό γεύμα στο σχολείο είναι οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, καλά λιπαρά για ενέργεια, αντιοξειδωτικά για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ασβέστιο για την ανάπτυξη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυσικά νερό. Το σνακ δε θα πρέπει να περιέχει πολύ αλάτι, ζάχαρη και «κακά» λιπαρά, όπως είναι τα κορεσμένα λιπαρά (που περιέχονται κυρίως στα τυποποιημένα τρόφιμα).

Τι φαγητό να παίρνει στο σχολείο το παιδί σας - Ιδέες για υγιεινά σνακ

Ιδέες για υγιεινό γεύμα:

  • Κουλούρι με σουσάμι
  • Κριτσίνια ολικής αλέσεως / πολύσπορα
  • Σταφιδόψωμο
  • Σάντουιτς ή τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως ή ρολάκια με αραβική πίτα ή σπιτική κρέπα.

— Ιδέες για να τα γεμίσετε: φρέσκα ή ψητά λαχανικά, Τυρί φέτα, γραβιέρα ή τυρί για τοστ ή τυρί σε κρέμα, Μαλακή φυτική μαργαρίνη για να πάρουν τα καλά λιπαρά ω-3 και ω-6, Γαλοπούλα βραστή ή κοτόπουλο ή τόνο ή μπιφτέκι ή αυγό ή ομελέτα, σπιτική σάλτσα ντομάτας ή πάστα ελιάς

  • Κρέπες με ταχίνι, μαρμελάδα, μέλι ή φρούτα
  • Φρέσκα φρούτα και φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά (σαλάτα)
  • Αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, δαμάσκηνα, τα σύκα κλπ με ανάλατους ξηρούς καρπούς
  • Σπιτικά κέικ, πίτες (αλμυρές με τυρί, σπανάκι, πράσο, κοτόπουλο, γαλοπούλα ή γλυκές με γάλα, κολοκύθι, μήλα, αχλάδια, λεμόνι, κ.α.,) τάρτες ή πίτσα
  • Γάλα ή γιαούρτι με φρούτα ή / και δημητριακά
  • Μπάρες δημητριακών, παστέλι ή ανάλατοι ξηροί καρποί

Τι φαγητό να παίρνει στο σχολείο το παιδί σας - Ιδέες για υγιεινά σνακ

Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας για να έχει όμορφη εμφάνιση το κολατσιό και όμορφη γεύση. Μαζί με καλή επικοινωνία και συνεργασία με το παιδί σας, το σχολικό γεύμα μπορεί να γίνει μια εύκολη υπόθεση, ώστε να μπουν γερές βάσεις διατροφής, προλαμβάνοντας την παιδική παχυσαρκία.

*Μια εύκολη συνταγούλα με βρώμη (αποβραδίς)

1/2 φλιτζάνι βρώμη
3/4 φλιτζανιού γάλα
1-2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι ή μέλι (ή γλυκαντικό της επιλογής)
1/2 φλιτζάνι φρούτα επιλογής και ξηρούς καρπούς

Προσθέτουμε βρώμη, γάλα και γλυκαντικό σε ένα βάζο με καπάκι. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Προσθέτουμε φρούτα της επιλογής μας και ξηρούς καρπούς πριν φύγει για το σχολείο!