Αεροδρόμιο “Μακεδονία”: Με γεύσεις Θεσσαλονικιώτικου πρωινού καλωσόρισε το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αεροδρόμιο “Μακεδονία”: Με γεύσεις Θεσσαλονικιώτικου πρωινού καλωσόρισε το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό



Κουλούρια και τσουρέκια Θεσσαλονίκης, μπουγάτσα, τρίγωνα Πανοράματος, παραδοσιακές πίτες, χειροποίητες μαρμελάδες και πολλά ακόμη τοπικά εδέσματα είναι τα προϊόντα που γεύτηκε το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό του αεροδρομίου Μακεδονία με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.


Πρόκειται για το πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” που υλοποιείται εδώ και 13 χρόνια από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας με σκοπό την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων στους επισκέπτες των 1.300 περίπου ενταγμένων ξενοδοχείων της χώρας. 

Από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν 50 ξενοδοχεία με στόχο την ενίσχυση της ταυτότητας και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της πόλης.



Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece κ. Γιώργος Βήλος τόνισε ότι η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν είναι τυχαία καθώς έχει ενταχθεί στο δίκτυο πόλεων της Unesco ως δημιουργικός γαστρονομικός προορισμός. “Γιορτάζοντας μαζί με τους επιβάτες, προωθούμε ένα μέρος αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η Θεσσαλονίκη μέσω του ελληνικού πρωινού”, είπε χαρακτηριστικά.

Στη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή μέσω του προγράμματος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Σακελλάριος Σουλούνιας που αποτελεί και τον κύριο στόχο του. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πρόγραμμα είναι ενταγμένα 1.300 ξενοδοχεία όλης της χώρας αλλά και τοπικά σύμφωνα με 53 περιοχές και πιστοποημένους παραγωγούς.



Από την πλευρά της, η Εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κα Έλενα Παπία μίλησε για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία που εφαρμόζεται στα 50 περίπου ξενοδοχεία της πόλης καθώς αναδεικνύονται τα τοπικά μας προϊόντα και προσφέρεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να τα απολαύσουν.

Αναφορικά με το μενού του ελληνικού πρωινού που δοκίμασαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (27/9) στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, περιελάμβανε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά εδέσματα από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως μπουγάτσα, κουλούρια και τσουρέκια Θεσσαλονίκης, ποικιλία τυριών, χειροποίητες μαρμελάδες, ποικιλία μελιών, ταχίνι, ελληνικό τραχανά, παραδοσιακές πίτες, στραπατσάδα, σαλάτες, φρούτα, ελιές Χαλκιδικής, ροφήματα ζεστά και κρύα αλλά και ελληνικό καφέ.



Το μενού επιμελήθηκε ο Executive Chef του Regency Casino Απόστολος Αλτάνης και η ομάδα του.

Σημειώνεται ότι το παραδοσιακό Ελληνικό Πρωινό της Θεσσαλονίκης που απολαμβάνουν οι επισκέπτες των ξενοδοχείων παρουσίασαν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η Fraport Greece.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ