4 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι - THERMISnews.gr

xxx

4 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι



Το καρπούζι είναι αναμφίβολα το τέλειο καλοκαιρινό φρούτο. Μάλιστα σε αντίθεση με άλλα φρούτα, τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι ασφαλή, βρώσιμα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. 

Aποτελείται μόνο από νερό και ζάχαρη, και στην πραγματικότητα είναι μια άκρως θρεπτική τροφή, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από ό,τι λανθασμένα πιστεύουν πολλοί.

Αν κάθε φορά που βρίσκεσαι μπροστά σε ένα σωρό καρπούζια στο μανάβικο, δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις, σου έχουμε 5 κόλπα που θα χαρίσουν στο τραπέζι σου το πιο ζουμερό και γευστικό καρπούζι όλων των εποχών.

Τα κόλπα που θα κρίνουν τη διαλογή του

1. Δώσε σημασία στο μέγεθός του: Διάλεξε ένα καρπούζι μεσαίου μεγέθους, όχι το πιο μεγάλο ή το πιο μικρό. Το μέγεθος μετράει πολύ όταν αναζητάς το πιο γευστικό καρπούζι. Το πιο σημαντικό όλων, βέβαια είναι να το νιώθεις πιο βαρύ από ό, τι φαίνεται για το μέγεθός σου.

2. Χτύπησέ το, σαν να του δίνεις ένα μικρό «χαστουκάκι»:
Χτύπα την κοιλιά του καρπουζιού με την παλάμη σου. Αν είναι ώριμο θα πρέπει να βγάλει ένα βαθύ ήχο. Αυτό κρίνει το αν είναι όντως καλό.

3. Παρατήρησε καλά το κίτρινο τμήμα του
Στα «γινομένα» καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα «κρεμώδες κίτρινο» ή ακόμα και «πορτοκαλοκίτρινες» κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο «άγουρα» καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο. Μάλιστα, από τη φλούδα θα καταλάβεις πόσες φορές οι μέλισσες ακούμπησαν το φυτό. Όσα περισσότερα σημάδια έχει, τόσες περισσότερες φορές έγινε επικονίαση, άρα το καρπούζι αυτό θα είναι πιο γλυκό.

4. Μάθε το «φύλο» του
Μπορείς να μην το ξέρεις αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το «φύλο» τους. Για παράδειγμα, τα «αγόρια» είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα «κορίτσια» έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.


.



Post Comment