Τι πρέπει να προσέχουμε για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες του παιδιού μας - THERMISnews.gr

xxx

Τι πρέπει να προσέχουμε για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες του παιδιού μας

 

Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες στα παιδιά τείνουν να αναπτύσσονται κάποια στιγμή μεταξύ δύο έως πέντε ετών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια παγκόσμια ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των αλλεργικών παθήσεων. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 4 παιδιά υποφέρει από κάποια αλλεργία.

Για εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ, η εμφάνιση των ανοιξιάτικων αλλεργιών μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την εποχή της ηλιόλουστης υπαίθριας διασκέδασης. Το Yahoo Life μίλησε με τον Δρ. Alok Patel, γιατρό στο Stanford Children’s Health, για να πάρει τις τρεις συμβουλές του σχετικά με το πώς να βοηθήσετε να διατηρήσετε υπό έλεγχο τα συμπτώματα εποχικής αλλεργίας του παιδιού σας.

Ο Patel λέει ότι πρέπει να προσέχετε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής – όπως το παιδί σας να έχει δυσκολία στον ύπνο ή να συγκεντρώνεται στο σχολείο – καθώς τα κοινά συμπτώματα αλλεργίας όπως η συμφόρηση στη μύτη και η φαγούρα στα μάτια μπορεί να αποσπούν την προσοχή και να κρατούν τα παιδιά ξύπνια τη νύχτα.

Και με τις εποχιακές αλλεργίες της άνοιξης να επικαλύπτονται με την πανδημία της COVID-19, ο Patel λέει ότι οι γονείς πρέπει να προσέχουν εάν ο γρατσουνισμένος λαιμός και η βουλωμένη μύτη του παιδιού τους συνοδεύονται από πυρετό και πόνους στο σώμα. τα τελευταία συμπτώματα δεν είναι φυσιολογικά με τις αλλεργίες και θα μπορούσαν να υποδηλώνουν κάτι μολυσματικό.

Αφού λοιπόν εντοπίσατε τις αλλεργίες, τώρα τι;


Συμβουλή #1: Γνωρίστε ότι δεν είστε μόνοι

«Νούμερο ένα, συνειδητοποιήστε ότι δεν είστε μόνοι», λέει ο Patel. «Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από εποχιακές αλλεργίες. Πάντα υπάρχει κάποιος για να μιλήσεις για αυτό».

Και οι πιθανότητες είναι ότι εάν το παιδί σας έχει αλλεργίες, εσείς ή κάποιος άλλος στο νοικοκυριό σας έχει αντιμετωπίσει πιθανώς αλλεργίες στο παρελθόν επίσης.

«Ρωτήστε τον εαυτό σας, είχατε εποχιακές αλλεργίες; Ή οποιοσδήποτε άλλος στην οικογένειά σας; Επειδή η γενετική μπορεί να παίζει ρόλο», λέει ο Patel.


Συμβουλή #2: Οργανωθείτε

Στη συνέχεια, ο Patel λέει ότι οι γονείς πρέπει να «οργανωθούν». Προτείνει να κρατάτε ένα ημερολόγιο για να σημειώνετε σημειώσεις σχετικά με το πότε ξεκινούν τα συμπτώματα του παιδιού σας, πώς ήταν ο αριθμός της γύρης εκείνη την ημέρα και τυχόν πιθανά ερεθίσματα.

«Αυτά μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμα για τους επαγγελματίες υγείας, όπως έναν αλλεργιολόγο, για να προσδιορίσουν ποια ακριβώς αλλεργία ενοχλεί το παιδί σας — αν είναι ακόμη και αλλεργικό», λέει ο Patel.

Και με τόσες πολλές επιλογές θεραπείας – από εμβόλια για αλλεργίες έως φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως αντιισταμινικά από του στόματος, αρωματισμένα σιρόπια για τον βήχα και ρινικά σπρέι – ο Patel λέει ότι είναι καλή ιδέα να αγγίξετε τη βάση με έναν πιστοποιημένο αλλεργιολόγο για να καταλήξετε σε ένα σχέδιο διαχείρισης αλλεργίες του παιδιού σας.

«Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες εάν επιλέξετε να δώσετε στο παιδί σας ένα φάρμακο για την αλλεργία, επειδή ορισμένα φάρμακα δεν είναι κατάλληλα για όλες τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες», προσθέτει ο Patel. «Και εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με [έναν] επαγγελματία υγείας.


Συμβουλή #3: Μιλήστε στα παιδιά σας για τις αλλεργίες

Και τέλος, ο Patel λέει ότι είναι σημαντικό να μιλήσετε με το παιδί σας για τις αλλεργίες και τα συμπτώματά του, να ακούσετε και να αναγνωρίσετε τι περνάει.

«Ο τρόπος με τον οποίο το εξηγώ στα παιδιά είναι ότι λέω: «Γεια, υπάρχουν πολλά πράγματα στον κόσμο που δεν είναι επιβλαβή για εμάς, αλλά για τον ένα ή τον άλλο λόγο, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μας προστατεύει από κακά πράγματα. , μερικές φορές αναγνωρίζει αυτά τα φιλικά σωματίδια ως εχθρούς. Και προκαλεί μια χημική αντίδραση», λέει ο Patel.

«Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους εκεί έξω, αλλά μπορούμε να σε κάνουμε να νιώσεις καλύτερα».




Post Comment