Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα



Ένα απολαυστικό αρωματικό παγωτό που συνδυάζει μερικές από τις πιο νόστιμες γεύσεις του καλοκαιριού. Εάν σας αρέσει το γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού, θα το λατρέψετε.


Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. μαρμελάδα φράουλα

Για τη σάλτσα
φλούδα από 2 λεμόνια
1 νεροπότηρο ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι


Διαδικασία
Βήμα 1Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλτσα: Kόβετε τις φλούδες λεμονιού σε σπιρτόξυλα, τα βράζετε σε άφθονο νεράκι και τα σουρώνετε.
Βήμα 2Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε ένα νεροπότηρο νερό, τα σπιρτόξυλα από τη φλούδα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στα ⅔. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Βήμα 3Ετοιμάζετε το παγωτό: Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το γιαούρτι, βάζετε μπρος το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνετε τη ζάχαρη σιγά σιγά και το δουλεύετε για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. Ένα λεπτό πριν τελειώσετε το χτύπημα ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα φράουλα.
Βήμα 4Αποθηκεύετε το μίγμα σε ειδικό δοχείο και το καταψύχετε για 6 ώρες τουλάχιστον. Το σερβίρετε μαζί με τη λεμονάτη σάλτσα.

Protothema.gr