7 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσετε το καρπούζι αυτό το καλοκαίρι
Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Και όχι τυχαία! Είναι θρεπτικό, βοηθάει στην αντιμετώπιση της αφυδάτωσης που το καλοκαίρι μας ταλαιπωρεί πολύ, ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος και μας αδυνατίζει.
Για όλους αυτούς τους λόγους – και μερικούς ακόμη – θέλουμε να το απολαμβάνουμε κάθε ώρα της ημέρας. Επειδή, όμως, παράλληλα μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με τις συνταγές, βρήκαμε 7 διαφορετικούς τρόπους να φάμε καρπούζι και να το ευχαριστηθούμε!
Στη σχάρα!
Η σχάρα δίνει καλύτερη γεύση στα πάντα. Ακόμα και στο καρπούζι. Μπορεί εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του συγκεκριμένου φρούτου σε νερό, ο συνδυασμός με το καλοκαιρινό μπάρμπεκιου να ακούγεται οξύμωρος, όμως, είναι άκρως πετυχημένος γευστικά.
Στη σχάρα!
Η σχάρα δίνει καλύτερη γεύση στα πάντα. Ακόμα και στο καρπούζι. Μπορεί εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του συγκεκριμένου φρούτου σε νερό, ο συνδυασμός με το καλοκαιρινό μπάρμπεκιου να ακούγεται οξύμωρος, όμως, είναι άκρως πετυχημένος γευστικά.
Και αρκετά εύκολος να τον υλοποιήσουμε. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση στον ουρανίσκο μπορούμε να συνοδεύσουμε τις φέτες καρπουζιού με μέλι ή βαλσάμικο. Και από εκεί κατευθείαν στη σχάρα για – πολύ – λίγα λεπτά.
Σε τορτίγια
Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι θέλουμε να απολαμβάνουμε γεύματα που ετοιμάζουμε με λίγα υλικά και σε ακόμα πιο λίγα λεπτά. Θέλουμε κάτι που να μας χορτάσει, χωρίς να μας κουράσει. Τι θα λέγατε να προσθέσετε μερικές εξαιρετικά λεπτές φέτες καρπουζιού στο wrap σας; Το ζουμερό καρπούζι είναι η τέλεια αντίθεση στο πικάντικο και τρυφερό κρέας, προσφέροντας έναν δροσιστικό συνδυασμό γλυκού και αλμυρού στοιχείου.
Σε κρύα σούπα
Ξεκίνησε από την Ανδαλουσία και γρήγορα έγινε αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Η σούπα γκασπάτσο αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν το καλοκαίρι κάτι δροσιστικό – ή ακόμα και παγωμένο – και να μην προσθέσουν στο σώμα τους τις θερμίδες που “κρύβει” το παγωτό. Εκτός από τη χαρακτηριστική κρύα ντοματόσουπα, φέτος το καλοκαίρι δοκιμάστε να φτιάξετε σούπα από καρπούζι και να τη συνοδεύσετε με φρυγανισμένο ψωμί.
Σε πίτα
Ναι, καλά διαβάσατε. Το καρπούζι γίνεται πίτα και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Ειδικά, στις Κυκλάδες η καρπουζόπιτα, όπως ονομάζεται είναι εξαιρετικά δημοφιλής τόσο για πρωινό ή απογευματινό σνακ όσο και για επιδόρπιο μετά το γεύμα στις ταβέρνες δίπλα στο κύμα. Η συνοδεία μελιού είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή.
Σε σαλάτα
Σίγουρα, έχετε συνδυάσει το καρπούζι με φέτα. Δοκιμάστε να προσθέσετε καρπούζι σε οποιαδήποτε σαλάτα ετοιμάζετε και δεν θα χάσετε. Ταιριάζει πολύ με βαλσάμικο, αγγούρι, παξιμαδάκια, ρόκα, δυόσμο και dressing κάθε λογής και φαντασίας. Εξάλλου, η κουζίνα θέλει δημιουργικότητα.
Σε τουρσί
Τις περισσότερες φορές, η φλούδα του καρπουζιού είναι η πρώτη που πετάμε Λάθος. Από τη μία, δεν συμβάλλουμε στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και δεν βοηθάμε τον πλανήτη. Από την άλλη, ενταγμένοι στη φιλοσοφία της προηγούμενης πρότασης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα του καρπουζιού ως βασικό συστατικό σε τουρσί. Ένα σνακ, ιδανικό για τις σύντομες καλοκαιρινές αποδράσεις ή τα υπαίθρια πικνίκ.
Σε γρανίτα
Είναι το γλυκό που δίνει γεύση σε κάθε μας καλοκαίρι. Οι γρανίτες έχουν τη δική τους γλύκα. Μία γλύκα που μπορεί να πολλαπλασιαστεί αν στη συνταγή συμπεριλάβουμε το καρπούζι. Χρώμα, γεύση και μία light εκδοχή του αγαπημένου σου γλυκού από την κατάψυξη στον ουρανίσκο και τους φίλους σου.
olivemagazine.gr
Σε τορτίγια
Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι θέλουμε να απολαμβάνουμε γεύματα που ετοιμάζουμε με λίγα υλικά και σε ακόμα πιο λίγα λεπτά. Θέλουμε κάτι που να μας χορτάσει, χωρίς να μας κουράσει. Τι θα λέγατε να προσθέσετε μερικές εξαιρετικά λεπτές φέτες καρπουζιού στο wrap σας; Το ζουμερό καρπούζι είναι η τέλεια αντίθεση στο πικάντικο και τρυφερό κρέας, προσφέροντας έναν δροσιστικό συνδυασμό γλυκού και αλμυρού στοιχείου.
Σε κρύα σούπα
Ξεκίνησε από την Ανδαλουσία και γρήγορα έγινε αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Η σούπα γκασπάτσο αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν το καλοκαίρι κάτι δροσιστικό – ή ακόμα και παγωμένο – και να μην προσθέσουν στο σώμα τους τις θερμίδες που “κρύβει” το παγωτό. Εκτός από τη χαρακτηριστική κρύα ντοματόσουπα, φέτος το καλοκαίρι δοκιμάστε να φτιάξετε σούπα από καρπούζι και να τη συνοδεύσετε με φρυγανισμένο ψωμί.
Σε πίτα
Ναι, καλά διαβάσατε. Το καρπούζι γίνεται πίτα και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Ειδικά, στις Κυκλάδες η καρπουζόπιτα, όπως ονομάζεται είναι εξαιρετικά δημοφιλής τόσο για πρωινό ή απογευματινό σνακ όσο και για επιδόρπιο μετά το γεύμα στις ταβέρνες δίπλα στο κύμα. Η συνοδεία μελιού είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή.
Σε σαλάτα
Σίγουρα, έχετε συνδυάσει το καρπούζι με φέτα. Δοκιμάστε να προσθέσετε καρπούζι σε οποιαδήποτε σαλάτα ετοιμάζετε και δεν θα χάσετε. Ταιριάζει πολύ με βαλσάμικο, αγγούρι, παξιμαδάκια, ρόκα, δυόσμο και dressing κάθε λογής και φαντασίας. Εξάλλου, η κουζίνα θέλει δημιουργικότητα.
Σε τουρσί
Τις περισσότερες φορές, η φλούδα του καρπουζιού είναι η πρώτη που πετάμε Λάθος. Από τη μία, δεν συμβάλλουμε στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και δεν βοηθάμε τον πλανήτη. Από την άλλη, ενταγμένοι στη φιλοσοφία της προηγούμενης πρότασης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα του καρπουζιού ως βασικό συστατικό σε τουρσί. Ένα σνακ, ιδανικό για τις σύντομες καλοκαιρινές αποδράσεις ή τα υπαίθρια πικνίκ.
Σε γρανίτα
Είναι το γλυκό που δίνει γεύση σε κάθε μας καλοκαίρι. Οι γρανίτες έχουν τη δική τους γλύκα. Μία γλύκα που μπορεί να πολλαπλασιαστεί αν στη συνταγή συμπεριλάβουμε το καρπούζι. Χρώμα, γεύση και μία light εκδοχή του αγαπημένου σου γλυκού από την κατάψυξη στον ουρανίσκο και τους φίλους σου.
olivemagazine.gr
Post Comment