Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με αμπελοφάσουλα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με αμπελοφάσουλα


Η πατατοσαλάτα είναι ένα από τα πιο χορταστικά, γρήγορα και πλήρη γεύματα που μπορείς να φτιάξεις, αλλά κι ένα πιάτο κατά της σπατάλης τροφίμων αφού μπορείς να την συμπληρώσεις με ότι λαχανικό και μυρωδικό μαραζώνει στο ψυγείο σου και με τα τα μισά βαζάκια από ελιές, κάππαρη κτλ που περιμένουν υπομονετικά να τα τελειώσεις.


Η δικιά μου πατατοσαλάτα είναι καλοκαιρινή και πάρα πολύ νόστιμη. Οι βραστές πατάτες ανακατεύονται με αμπελοφάσουλα, δυο είδη κρεμμυδιού, κάπαρη, ελιές και μπόλικο μαϊντανό. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα. Σερβίρεται στο κέντρο του τραπεζιού αλλά και ως κυρίως πιάτο. Την αγαπάς για την απλότητα της, για τις διαφορετικές υφές της και για το ότι είναι εύκολη, γρήγορη και τρώγεται απευθείας από το μπωλ στο ψυγείο τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.



Συνταγή
Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με αμπελοφάσουλα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.



Υλικά
500 γρ. πατάτες ή πατάτες baby
250 γρ. αμπελοφάσουλα ή φασολάκια στρογγυλά
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
10-15 ελιές της προτίμησης μας
2 κ.σ. κάπαρη
4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο (όχι κρέμα)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε πατάτες, τις πλένουμε πολύ καλά με σφουγγάρι και τις κόβουμε σε μεσαία κομμάτια. Αν χρησιμοποιούμε baby, θα τις βράσουμε ολόκληρες.

1) Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις πατάτες, γεμίζουμε με νερό, αλατίζουμε καλά και βάζουμε να βράσουν. Βράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Δοκιμάζουμε αν χρειαστεί με ένα μαχαίρι.

2) Σουρώνουμε τις πατάτες και αφήνουμε στην άκρη. Γεμίζουμε την ίδια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε και μόλις βράσει ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα. Βράζουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Μεταφέρουμε απευθείας σε μπολ με παγάκια ώστε να σταματήσει ο βρασμός τους.

3) Βάζουμε σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, την κάπαρη το ξύδι και 50 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες,τα αμπελοφάσουλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

4) Σερβίρουμε με τα φύλλα του μαϊντανού και το κρεμμύδι.

Madame Ginger