Κοτόπουλο με σάλτσα βουτύρου και δεντρολίβανο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοτόπουλο με σάλτσα βουτύρου και δεντρολίβανο



Πλούσιο σε γεύση και αρώματα
Υλικά

4 μισά στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
4 κ. σ. βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε το και κρατήστε το ζεστό.
Βήμα 2
Προσθέστε το κρασί ή το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να ξεκολλήσουν τα καφετιά κομμάτια από το τηγάνι.
Βήμα 3
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το δεντρολίβανο και τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν. Σερβίρετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο.

Newsbeast