Νόστιμη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νόστιμη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι



Μακαρονάδα special που μας φέρνει καλοκαιρινή διάθεση στο τραπέζι σας! Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. λιγκουίνι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

1 πιπεριά, κίτρινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

500 γρ. γαρίδες

1 κ.σ. πελτέ

50 ml ούζο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

3 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα

400 γρ. χυμό ντομάτας

100 ml νερό

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:
Μαϊντανός

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

👉 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό, για 7-8 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

👉 Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

👉 Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν όμορφα.

👉 Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να χρυσαφίσουν. Μετά προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

👉 Σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

👉 Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τον χυμό ντομάτας, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου.

👉 Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

👉 Τέλος, προσθέτουμε το μέλι, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τip: Σε περίπτωση που τα ζυμαρικά δεν έχουν βράσει και η σάλτσα δεν έχει δέσει προσθέτουμε λίγο νερό

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες88044%
Λίπος16.7g24%
Kορεσμένα2.2g11%
Πρωτεΐνες45g90%
Yδατάνθ.129g50%
Σάκχαρα9.4g10%
Αλάτι0.3g5.00%
Ινες4.8g20%

giorgostsoulis.com