Νόστιμη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι
Μακαρονάδα special που μας φέρνει καλοκαιρινή διάθεση στο τραπέζι σας! Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. λιγκουίνι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 πιπεριά, κίτρινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
500 γρ. γαρίδες
1 κ.σ. πελτέ
50 ml ούζο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα
400 γρ. χυμό ντομάτας
100 ml νερό
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Μαϊντανός
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
👉 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό, για 7-8 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
👉 Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
👉 Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν όμορφα.
👉 Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να χρυσαφίσουν. Μετά προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
👉 Σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
👉 Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τον χυμό ντομάτας, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
👉 Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
👉 Τέλος, προσθέτουμε το μέλι, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.