Ταμπουλέ, η πολύχρωμη σαλάτα - THERMISnews.gr

Ταμπουλέ, η πολύχρωμη σαλάτα



Η πολύχρωμη, δροσερή και αρωματική σαλάτα, με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, φιγουράρει σε μενού εστιατορίων και ταχυφαγείων ανά τον κόσμο, πολλές φορές, όμως, σε εκδοχή που δεν θυμίζει την αυθεντική.

Ο γνωστός Ισραηλινοβρετανός σεφ Yotam Ottolenghi τονίζει ότι πρόκειται για μια σαλάτα μαϊντανού με πλιγούρι (και ντομάτα) – όχι το ανάποδο! Με άλλα λόγια, στην αυθεντική ταμπουλέ πρέπει να υπερισχύει ο μαϊντανός και όχι το πλιγούρι. 

Εδώ σας έχουμε μια συνταγή όσο γίνεται πιο κοντά στην αυθεντική λιβανέζικη.

Εκτέλεση:

✔  Ρίχνουμε ½ φλιτζ. πλιγούρι ψιλό σε ένα μπολ και το ξεπλένουμε με νερό.
 
✔  Γεμίζουμε ξανά το μπολ με νερό και αφήνουμε το πλιγούρι για 5΄-7΄ να μουλιάσει. 

✔  Το στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια. Το αφήνουμε στην άκρη. 

✔  Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 ντομάτες ώριμες, χωρίς σπόρια, κομμένες σε κυβάκια μαζί με 1 αγγούρι χωρίς σπόρια, κομμένο σε κυβάκια, 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένo, 12-15 φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, τοπλιγούρι και αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

✔  Περιχύνουμε με 3-4 κουτ. σούπαςφρέσκο χυμό λάιμ ή λεμονιού και 3-4 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

✔  Aφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο προτού σερβίρουμε.

olivemagazine.gr


Post Comment