Ταμπουλέ, η πολύχρωμη σαλάτα
Η πολύχρωμη, δροσερή και αρωματική σαλάτα, με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, φιγουράρει σε μενού εστιατορίων και ταχυφαγείων ανά τον κόσμο, πολλές φορές, όμως, σε εκδοχή που δεν θυμίζει την αυθεντική.
Ο γνωστός Ισραηλινοβρετανός σεφ Yotam Ottolenghi τονίζει ότι πρόκειται για μια σαλάτα μαϊντανού με πλιγούρι (και ντομάτα) – όχι το ανάποδο! Με άλλα λόγια, στην αυθεντική ταμπουλέ πρέπει να υπερισχύει ο μαϊντανός και όχι το πλιγούρι.
Ο γνωστός Ισραηλινοβρετανός σεφ Yotam Ottolenghi τονίζει ότι πρόκειται για μια σαλάτα μαϊντανού με πλιγούρι (και ντομάτα) – όχι το ανάποδο! Με άλλα λόγια, στην αυθεντική ταμπουλέ πρέπει να υπερισχύει ο μαϊντανός και όχι το πλιγούρι.
Εδώ σας έχουμε μια συνταγή όσο γίνεται πιο κοντά στην αυθεντική λιβανέζικη.
Εκτέλεση:
✔ Ρίχνουμε ½ φλιτζ. πλιγούρι ψιλό σε ένα μπολ και το ξεπλένουμε με νερό.
✔ Ρίχνουμε ½ φλιτζ. πλιγούρι ψιλό σε ένα μπολ και το ξεπλένουμε με νερό.
✔ Γεμίζουμε ξανά το μπολ με νερό και αφήνουμε το πλιγούρι για 5΄-7΄ να μουλιάσει.
✔ Το στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια. Το αφήνουμε στην άκρη.
✔ Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 ντομάτες ώριμες, χωρίς σπόρια, κομμένες σε κυβάκια μαζί με 1 αγγούρι χωρίς σπόρια, κομμένο σε κυβάκια, 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένo, 12-15 φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, τοπλιγούρι και αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
✔ Περιχύνουμε με 3-4 κουτ. σούπαςφρέσκο χυμό λάιμ ή λεμονιού και 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Post Comment