Αφράτη νηστίσιμη μηλόπιτα που θα την φτιάχνετε συνέχεια - Συνταγή χωρίς μίξερ! (βίντεο)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2-3 μήλα
200 γρ ζάχαρη
75 γρ ελαιόλαδο
75 γρ ηλιέλαιο
250 γρ χυμό πορτοκάλι
70 γρ σταφίδες
70 γρ καρύδια
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
2 βανιλίνες
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
1/2 κτγ κανέλα
👉Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη
Λαδωμένη φόρμα 26 εκ.
👉Εκτέλεση
- Τρίβουμε στον ρεντέ τα μήλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε την κανέλα σε σκόνη , την σόδα ,τις βανίλιες, το μήλο τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι γ.ο.χ και κοσκινίζουμε όλο το μείγμα.
- Ρίχνουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Λαδώνουμε μια φόρμα 26 εκ. και προσθέτουμε όλο το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 170 c.
Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.