Εκδρομή στην Ξάνθη πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σερραίων Κατοίκων Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκδρομή στην Ξάνθη πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σερραίων Κατοίκων Δ.Θέρμης



//Ανακοίνωση του Συλλόγου  Σερραίων Κατοίκων Δ.Θέρμης
Ο Σύλλογος Σερραίων Θέρμης, μετά από 26 μήνες, πραγματοποίησε Εκδρομή στην ΞΑΝΘΗ, το 2ήμερο , 12 και 13 Μαρτίου 2022.
Η εκδρομή στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία, εκπληρώνοντας όλους τους σκοπούς της, Παραδοσιακούς, Πολιτιστικούς αλλά ….. και Κοινωνικούς.

Στην διαδρομή προς Ξάνθη και στο χωριό Κηπιά Ελευθερούπολης, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Ο Γλύπτης-Ζωγράφος, αλλά και ιδιοκτήτης του Μουσείου, Κος Κοκκινίδης Θόδωρος μας ξενάγησε στον έκθεσή του, εξηγώντας μας ταυτόχρονα τον τρόπο κατασκευής του. 

Αντιληφθήκαμε όλοι μας το μεράκι αυτού του ανθρώπου, χωρίς καμμία οικονομική υποστήριξη, για την κατασκευή των ομοιωμάτων. Τον ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή και ξενάγηση . 

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε το Μουσείο του. Στην Ξάνθη, ζήσαμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, να ξεναγηθούμε στα υπέροχα σοκάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης, και τα υψηλής αρχιτεκτονικής παλιά αρχοντικά και σπίτια, από τον Χαρισματικό (στις ξεναγήσεις-ιστορικές αναδρομές και αφηγήσεις, όπως αποδείχθηκε) Διευθυντή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης, Κο Ξανθόπουλο Πασχάλη. Ίδιας εξαιρετικής ποιότητας ξενάγηση, δεχθήκαμε από τον ίδιο, στο Μεγάλης Ιστορικής αξίας Μουσείο και τα εκθέματά του.


Η 3η επίσκεψή μας ήταν, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αβδήρων καθώς και στον Αρχαιολογικό χώρο αυτού. Αξίζει να το επισκεφτείτε και να ‘’ζήσετε’’ νοερά την ιστορία των Αβδήρων.

Στην πόλη της Ξάνθης και Αβδήρων, γευτήκαμε τις τοπικές νοστιμιές, σε 2 υπέροχες παραδοσιακές ταβέρνες.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από την εκδρομή και η νυχτερινή χαλαρή διασκέδαση στα προσεγμένα μπαρ της Παλιάς Πόλης.

Το ΔΣ του Συλλόγου, ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συμπεριφορά τους, καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.