Πώς διαλέγουμε φρέσκα όστρακα;
Ένας μίνι οδηγός για να τα αγοράζουμε πάντα φρέσκα:
👉 Πρέπει πάντα να είναι ζωντανά, άρα ανοιχτά.
👉 Προσέχουμε να έχουν ευχάριστη θαλασσινή μυρωδιά.
👉 Τα κελύφη τους πρέπει να έχουν υγρασία και γυαλάδα.
👉 Ζητάμε από τον ψαρά να μας ανοίξει ένα όστρακο. Η ποσότητα νερού στο εσωτερικό του πρέπει να είναι αρκετή. Αν έχουν λίγο νερό μέσα, δεν είναι φρέσκα.
👉 Δεν αγοράζουμε χύμα και αμφιβόλου προελεύσεως από πλανόδιους και πάντα επιλέγουμε μόνο όσα φέρουν υγειονομικό σήμα με την ειδική σήμανση του Κέντρου Αποστολής, όπως προβλέπεται από τον νόμο.
olivemagazine.gr
👉 Πρέπει πάντα να είναι ζωντανά, άρα ανοιχτά.
👉 Προσέχουμε να έχουν ευχάριστη θαλασσινή μυρωδιά.
👉 Τα κελύφη τους πρέπει να έχουν υγρασία και γυαλάδα.
👉 Ζητάμε από τον ψαρά να μας ανοίξει ένα όστρακο. Η ποσότητα νερού στο εσωτερικό του πρέπει να είναι αρκετή. Αν έχουν λίγο νερό μέσα, δεν είναι φρέσκα.
👉 Δεν αγοράζουμε χύμα και αμφιβόλου προελεύσεως από πλανόδιους και πάντα επιλέγουμε μόνο όσα φέρουν υγειονομικό σήμα με την ειδική σήμανση του Κέντρου Αποστολής, όπως προβλέπεται από τον νόμο.
olivemagazine.gr