Θέρμη: Φωτορεπορτάζ από τη δενδροφύτευση που χάρισε χαμόγελα. 300 Φλαμουριές και Πικροδάφνες φυτεύτηκαν σε χρόνο ρεκόρ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Φωτορεπορτάζ από τη δενδροφύτευση που χάρισε χαμόγελα. 300 Φλαμουριές και Πικροδάφνες φυτεύτηκαν σε χρόνο ρεκόρ

 

Πλουσιότερη από σήμερα η Θέρμη κατά 300 δέντρα. Πάνω από 120 εθελοντές κάθε ηλικίας δήλωσαν παρόντες στη δενδροφύτευση που συνδιοργάνωσαν οι "Εθελοντές Θέρμης-Τριαδίου", ο Δήμος Θέρμης και η οργάνωση We4all. 

Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο (δείτε σχετικά εδώ) στέφθηκε σήμερα 12/2/2022 με απόλυτη επιτυχία, όχι μόνο γιατί εξαντλήθηκαν τα 300 φυτά προς φύτευση, αλλά γιατί τα χαμόγελα που αντάλλαξαν οι -άγνωστοι κυρίως μεταξύ τους- εθελοντές, αλλά και η ιδέα του εθελοντισμού και της αγάπης για το περιβάλλον που μεταλαμπαδεύθηκε στα μικρά παιδιά που συμμετείχαν, δίνουν αισιόδοξα μηνύματα ελπίδας για το μέλλον.


Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 12/2 άρχισε η προσέλευση των εθελοντών, στην Eπέκταση της Θέρμης στην περιοχή LIDL ενώ με τον συντονισμό της We4all όλα έγιναν όπως έπρεπε. 


Το δικό του δενδρύλλιο φύτεψε συμβολικά και ο Δήμαρχος Θέρμης Θ.Παπαδόπουλος ο οποίος παραβρέθηκε στο σημείο και ευχαρίστησε τους Εθελοντές για τη παρουσία τους, ενώ δήλωσε ότι "ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε παρόμοια προσπάθεια που θα γίνεται στο μέλλον".


Η εκπρόσωπος της We4all για το event εξέφρασε στη THERMISnews.gr την ευχαρίστησή της για τη διοργάνωση, ενώ εντύπωση της προξένησε όπως είπε το πόσο γρήγορα ολοκληρώθηκε η διαδικασία. 
Επιβεβαίωσε ότι η οργάνωση θα επανέλθει να βοηθήσει παρόμοιες πρωτοβουλίες συνεχίζοντας δυναμικά, ενώ τόνισε ότι "ο κόσμος το θέλει πολύ και προξενεί χαρά να βλέπουμε να συμμετέχουν οικογένειες και μικρά παιδιά". 

Δείτε το σχετικό βίντεο:


//Ανακοίνωση από την "Εθελοντική Δράση Πολιτών Θέρμης - Τριαδίου"
Σήμερα με την πολύτιμη βοήθεια του we4all του δήμου Θερμής και δεκάδων εθελοντών πολιτών αλλά και την ουσιαστική στήριξη ποδοσφαιρικών Σωματείων - Ακαδημιών του ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, του ΑΕΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ , του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΟΥ και της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ ...καταφέραμε να υλοποιήσουμε την δράση που είχαμε ανακοινώσει από τον περασμένο Οκτώβρη του 2021 στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook , της εθελοντικής δενδροφύτευσης σε μεγάλη έκταση της επέκτασης Θέρμης, που διαμόρφωσε η Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας.

Η συμβολή και η επικοινωνία και στη συνέχεια η συνεργασία που προέκυψε με τις φιλότιμες ενέργειες του π. Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Γκιζαρη με τη we4all έδωσε σάρκα και οστά σε μια από τις μεγαλύτερες δράσεις δενδροφύτευσης που έχει γίνει στο δήμο Θέρμης.

Ήταν όλοι εκεί ....απλοί εθελοντές πολίτες και η διοίκηση του δήμου Θέρμης με πρώτο το δήμαρχο Θεοδωρο Παπαδόπουλο που μας βοήθησε να κάνουμε πράξη μια σημαντική δράση !

Η Εθελοντική Δράση Πολιτών Θέρμης - Τριαδίου θα φροντίζει και θα αναλάβει το πότισμα των δένδρων και των φυτών που φυτεύτηκαν σήμερα και σύντομα θα επανέλθουμε στο χώρο προκειμένου να το διαμορφώσουμε ώστε να αποτελεί έναν όροφο χώρο πρασίνου αλλά και αναψυχής ....

Ήδη σε συνεννόηση με τους αρμόδιους έχουμε υποβάλλει αίτημα ώστε να τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων .....

Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι καταφέραμε να περάσουμε στα παιδιά μας που συμμετείχαν με πολύ χαρά το μήνυμα της αξίας της δενδροφύτευσης και της αγάπης για το Περιβάλλον ....

Σας ευχαριστούμε όλους....
Συνεχίζουμε ....

Σχετικές Φωτογραφίες:























* Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν ήταν με τη συγκατάθεση των εικονιζόμενων, ενώ για τους ανήλικους ζητήθηκε η έγκριση των συνοδών τους.