Για πρώτη φορά «πρωταγωνίστρια» η Θεσσαλονίκη στο Χόλιγουντ – Κλακέτα στις 15 Μαρτίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Για πρώτη φορά «πρωταγωνίστρια» η Θεσσαλονίκη στο Χόλιγουντ – Κλακέτα στις 15 Μαρτίου



Στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης και στα γνωστά τοπόσημα θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της νέας χολιγουντιανής ταινίας με τίτλο «The Bricklayer», με πρωταγωνιστή τον Άαρον Έκχαρτ και τη Νίνα Ντόμπρεβ. 

Η Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά θα μπει στον παγκόσμιο χάρτη του Χόλιγουντ, καθώς σε αντίθεση με τις προηγούμενες ταινίες, αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκηνοθεσία του Ρένι Χαρλίν.

Τα γυρίσματα του κατασκοπευτικού θρίλερ θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου. Πρόκειται για παραγωγή με προϋπολογισμό ύψους περίπου 21 εκατ. ευρώ, ενώ για τις ανάγκες της ταινίας θα απασχοληθούν 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί.

Πολλά από τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στο στούντιο της Millennium Media, στο Δ.Θέρμης, ενώ σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, θα γυριστούν σκηνές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο Λιμάνι, στα έργα του Μετρό, στην Αριστοτέλους, στα τείχη της Άνω Πόλης, στην αγορά «Καπάνι», στην πλατεία Εμπορίου, καθώς και σε πολλές γνωστές γειτονιές του ιστορικού πολεοδομικού συγκροτήματος. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη η παραγωγή θα ταξιδέψει και στη Χαλκιδική, ενώ γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα είναι πολύ αυξημένη η εμπλοκή Ελλήνων ηθοποιών και θα χρειαστούν 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί για την ταινία. Κομμάτια της ταινίας θα γίνουν και στα ελληνικά
δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους το φθινόπωρο του 2023.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε επίσης τη σημασία για ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ενώ χαρακτήρισε πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι θα προβληθεί κυρίως η Θεσσαλονίκη.
Είναι πολύ σημαντική η παραγωγή όχι μόνο για την οικονομία, αλλά το ότι θα υπάρξει τεράστια προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό, κάτι που βοηθάει πάρα πολύ τη σημαντική προσπάθεια που κάνουμε για προώθηση την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας ως ένα τόπο που προσφέρεται τουριστικά ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο
δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ζητά υπομονή από τους πολίτες

Όπως στο Barracuda με τον Αντόνιο Μπαντέρας έτσι και τώρα οι Θεσσαλονικείς χρειάζεται να «οπλιστούν» με υπομονή, καθώς πολλά από τα γυρίσματα θα προκαλέσουν κυκλοφοριακά κομφούζια σε κεντρικούς δρόμους. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζητά την υπομονή των πολιτών, καθώς και την καλή συνεννόηση με τους φορείς της πολιτείας, ώστε να ολοκληρωθεί η ταινία βάσει χρονοδιαγράμματος.
Κάποιες μέρες θα προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών , όμως γίνεται για καλό. Μέσα από αυτές τις ταινίες δείχνουμε τον τόπο μας και ταυτόχρονα βοηθάμε χιλιάδες συμπολίτες μας να βρουν δουλειές. Ζητώ υπομονή από όλους για ένα καλό, συλλογικό αποτέλεσμα. Ζητώ βοήθεια και από τους φορείς της Πολιτείας να επιδείξουν τον ίδιο βαθμό καλής συνεννόησης που είχαμε στις προηγούμενες ταινίες και να βοηθήσει το Film Office και την παραγωγή για να τελειώσει σωστά και γρήγορα η ταινία
δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας.

Ο στόχος για πέντε με έξι ταινίες στο 2022


Σε ερώτηση για το αν μετά από αυτό το πρότζεκτ ανακοινωθούν νέες ταινίες, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι 
έχουμε πει ότι για το 2022 έχουμε θέσει ως στόχο γυρίσματα περίπου πέντε με έξι ταινιών. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και την ενδυνάμωση της παρουσίας της πανδημίας στην περιοχή μας και παντού έχουν υπάρξει κάποιες καθυστερήσεις. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, αλλά αυτό σχετίζεται άμεσα με την πορεία της πανδημίας στην περιοχή μας.
Από την άλλη πλευρά ο Αμερικανός παραγωγός Rob Van Norden δήλωσε ότι 
είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ταινία όχι μόνο θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα την αναδείξει με τον δικό της, “χαριτωμένο και σέξι τρόπο”, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη μας. Έχουμε ευκαιρία να δείξουμε σε παγκόσμια κλίμακα τη Θεσσαλονίκη
Ένας εκ των συντελεστών της ταινίας είναι και ο παγκόσμιος σταρ Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος, ωστόσο, σύμφωνα με τον αμερικανό παραγωγό, πιθανότατα να μην ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Το σενάριο της ταινίας

Σύμφωνα με τον Αμερικανό παραγωγό η CIA εκβιάζεται όταν ένας δράστης δολοφονεί δημοσιογράφους από άλλες χώρες και μετατρέπει την υπηρεσία σε βασικό ύποπτο για τους φόνους. Στη συνέχεια του σεναρίου η CIA μέσω πράκτορά της θα προσπαθήσει να ξεσκεπάσει παγκόσμια συνωμοσία, ενώ παράλληλα καλείται να αντιμετωπίσει το βεβαρημένο ιστορικό του.