Μεγάλη εθελοντική δράση δενδροφύτευσης στην Επέκταση Θέρμης το Σάββατο 12/2/2022 - Θα είμαστε όλοι εκει ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μεγάλη εθελοντική δράση δενδροφύτευσης στην Επέκταση Θέρμης το Σάββατο 12/2/2022 - Θα είμαστε όλοι εκει !



Ο Δήμος Θέρμης φημίζεται για τις ενεργές και δυναμικές εθελοντικές ομάδες που έχει στις περισσότερες Κοινότητες. Μια από αυτές είναι η "Εθελοντές Δράσης Θέρμης -Τριαδίου" που εδώ και καιρό μεταμορφώνει από σχολεία μέχρι δημόσιους χώρους με τις παρεμβάσεις τους.

Σε μια νέα τους πρωτοβουλία για δράση δενδροφύτευσης σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης, επέλεξαν από το περασμένο έτος τον χώρο της Επέκτασης Θέρμης για να δώσουν πνοή και πράσινη πινελιά σε μια ακόμη περιοχή του Δήμου μας. 

Ο στόχος ήταν μεγαλεπήβολος καθώς επρόκειτο για μεγάλη έκταση, και έτσι ο Δήμος Θέρμης με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ.Γκιζάρη ήρθε σε επαφή με τον οργανισμό We4all για συνδιοργάνωση, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο εγχείρημα δέχθηκαν να συνδράμουν παιδιά των αθλητικών συλλόγων του Δήμου και με τη βοήθεια απλών πολιτών αναμένεται η αυριανή ημέρα να γίνει μια μέρα γιορτής που θα μείνει στις μνήμες όλων για τη διοργάνωση, τα χαμόγελα και κυρίως για το αποτέλεσμα.


Είναι επίσης άξιο να σημειωθεί ότι οι προεργασίες άρχισαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας με επικεφαλή τον κ.Μουστάκα καθάρισε και διαμόρφωσε τον χώρο έτσι ώστε να είναι έτοιμος για δεντροφύτευση και σήμερα, Εθελοντές, Δήμος, και We4all μαζί με την ομάδα save your Hood Thessaloniki είναι έτοιμοι για την ημέρα δράσης, Το Σάββατο 12/2!


// Η ανακοίνωση:


Ο Δήμος Θέρμης, ο Σύλλογος "Εθελοντές δράσης Θέρμης Τριαδίου" και η we 4all καλούν όλους τους κατοίκους της Θέρμης και όχι μόνο, το Σάββατο σε μια δράση δενδροφύτευσης που στόχο έχει να πρασινίσει τον Δήμο Θέρμης .

Σε αυτήν την δράση θα πάρουν μέρος παιδιά από ακαδημίες ποδοσφαίρου του Δήμου Θέρμης με σκοπό να εξελιχθεί σε μια γιορτή που στόχο έχει την αγάπη και τον σεβασμό που οφείλουμε όλοι να έχουμε στο κοινό σπίτι που ζούμε, τη Γη μας.

Σάββατο 12/02/2022 - ώρα 12:00
στην Επέκταση Θέρμης

Εξοπλισμός που θα χρειαστεί: γάντια, πρόχειρα ρούχα και τα καλύτερα χαμόγελα σας.



Λίγα λόγια για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό We 4all

We 4all λέγεται ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη γη να θεραπευτεί.

Αφορμή της ίδρυσής του ήταν οι καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής.

Έτσι λοιπόν με αίσθημα ευθύνης και όραμα έναν κόσμο απόλυτα εναρμονισμένο με την φύση, ο οργανισμός δραστηριοποιείται στις εξής δράσεις:

Αναδασώσεις, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό ακτών και θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και σε διοργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων σε σχολεία και σε άλλους οργανισμούς με στόχο την αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας .

Πάνω από 100.000 δέντρα έχουν φυτευτεί και η δράση τους δεν σταματάει μόνο στην Αττική αλλά επεκτείνεται και σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερο δυναμικό ξεκίνημα στην Β.Ελλάδα. (we4all.com)


Φωτογραφίες από το σημείο της δράσης:




Mάλαμα Τσαρίχα

THERMISnews.gr