Η Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για την εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: "Οι πολιτικοί να αναλάβουν δράση για τη δημιουργία δρόμων χαμηλής ταχύτητας" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για την εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: "Οι πολιτικοί να αναλάβουν δράση για τη δημιουργία δρόμων χαμηλής ταχύτητας"


Με αφορμή την εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας η Δημοτική παράταξη Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης δημοσίευσε τα παρακάτω:

Στο Δήμο μας, οικισμοί και χωριά μας τέμνονται από δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας όπου οδηγοί συχνά αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες .

Οι δρόμοι χαμηλής ταχύτητας σώζουν ζωές, κάνουν τους δρόμους ασφαλείς, τις πόλεις και τα χωριά μας βιώσιμα .

Το σύνθημα της φετινής 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (17-23 Μαΐου 2021) του Ο.Η.Ε. και του Π.Ο.Υ. για το «όριο ταχύτητας κάτω των 30 χιλιομέτρων» μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους . 

Καλούνται οι πολιτικοί να αναλάβουν δράση για τη δημιουργία δρόμων χαμηλής ταχύτητας , περιορίζοντας τις ταχύτητες στα 30 km /h και οι Δήμοι να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν όρια ταχύτητας 30 χλμ / ώρα ώστε να γίνει ο κανόνας για πόλεις και χωριά παγκοσμίως.

Παράλληλα καθώς τα στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας είναι απογοητευτικά χρειαζόμαστε συστηματική εκπαίδευση στην κυκλοφοριακή αγωγή και ασφαλείς δρόμους .



Διαβάστε ακόμη σχετικά:
Οδική παράκαμψη Νέας Ραιδεστού - Η πρόταση της "Παρέμβασης Πολιτών"