Οι εργασίες στη κοινότητα της Περιστεράς συνεχίζονται - Ο απολογισμός του έργου από τον πρόεδρο της Κοινότητας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι εργασίες στη κοινότητα της Περιστεράς συνεχίζονται - Ο απολογισμός του έργου από τον πρόεδρο της Κοινότητας



Η ανακοίνωση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Περιστεράς για τις εργασίες που έγιναν την εβδομάδα που μας πέρασε.


Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη στην προετοιμασία για τον εορτασμό του πανηγυριού του Αγίου Πνεύματος που είναι την Δευτέρα. Μπορεί φέτος να γιορταστεί λίγο διαφορετικά πιο λιτά και χωρίς εκδηλώσεις παρόλα αυτά εμείς δουλέψαμε έτσι ώστε να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα.


Επίσης την Παρασκευή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία υπογραμμίζει το πόσο βασιζόμαστε όλοι στη φύση και στην υγεία του πλανήτη μας. Σε μια παράλληλη δράση περιβαλλοντικής ευαισθησίας και αισθητικής αναβάθμισης του χωριού μας, τους τελευταίους 10 μήνες αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτόν το σκοπό. Εξάλλου ένα από τα πρώτα πράγματα που ασχοληθήκαμε ήτανε να φυτέψουμε 1.300 δέντρα και φυτά και η περιποίηση των υπαρχόντων σε όλο το χωριό.

Με στόχο να κρατήσουμε τη φύση ζωντανή, για να μπορούμε να χαιρόμαστε την ομορφιά της στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, εθελοντές, πολίτες, επιχειρήσεις και Φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος.
Γιατί η φύση έχει αξία για μας!

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αναφέρονται παρακάτω:

✅Συνεργείο της ΔΕΥΑΘ ολοκλήρωσε τις βλάβες που είχαμε καταγράψει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

✅ Κατόπιν αιτήματός μας, επιδιορθώθηκαν πολλοί κάδοι σκουπιδιών, από συνεργείο του τμήματος καθαριότητας του δήμου μας.

✅ Κατόπιν αιτήματος μας μηχάνημα έκοψε τα χόρτα από την διασταύρωση και πάνω.....

✅Κατόπιν αιτήματος μας για ακόμη μία φορά μαζεύτηκαν τα ογκώδη αντικείμενα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπενθυμίσω και πάλι, ότι δεν αφήνουμε τίποτα εκτός των κάδων. Όποιος έχει να πετάξει οτιδήποτε να επικοινωνήσει πρώτα μαζί μου για να του υποδείξω το σημείο και αμέσως μετά θα ειδοποιώ την υπηρεσία. 

Είναι μία πολύ άσχημη εικόνα να μένουν τα αντικείμενα εκτός κάδων για πολλές μέρες και επειδή υπάρχει εμφανής βελτίωση σε ότι αφορά την καθαριότητα, θα θέλαμε όχι απλά να το διατηρήσουμε αλλά να το κάνουμε ακόμα καλύτερο!!
Οι εθελοντές όπως σας ανέφερα και παραπάνω δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξωραϊσμό του χωριού μας ενόψει πανηγυριού.....
✅Έγινε κοπή χόρτων από το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων μέχρι την πρώτη γέφυρα σχολαστικά, καθώς επίσης σκάλισμα και περιποίηση των δέντρων που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του δρόμου. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και ένα καλό καθάρισμα του δρόμου.

✅ Στο σημείο απέναντι από τις βρύσες Γραμμενά, εκεί που βρίσκονται οι κάδοι σκουπιδιών, έγινε κοπή χόρτων, μάζεμα σκουπιδιών και ξερών κλαδιών που ήταν πεταμένα εκεί για καιρό, οπότε και η περιοχή καθαρίστηκε και άνοιξε ο χώρος και έτσι οι κάδοι μεταφέρθηκαν λίγο πιο μέσα για να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

✅Στον καταρράκτη έγινε κοπή χόρτων, αλλά και βάψιμο των τοίχων καθώς επίσης και των ξύλων.

✅Στον χώρο της εκκλησίας πραγματοποιήθηκαν πολλές εργασίες που ομόρφυναν το μέρος. Καθαρίσαμε, περιποιήθηκαμε και φυτέψαμε λουλουδια στο μεγάλο παρτέρι γύρω από την περίφραξη, πλυναμε όλη την πέτρινη περίφραξη, καθαρίσαμε το χωρο της αυλής από μπάζα και σκουπίδια που υπήρχαν λόγω των εργασιών.

✅έγινε ένα καλό καθάρισμα αλλά και πλύσιμο των δρόμων από την κοινότητα μέχρι την παιδική χαρά και όλο το πλακόστρωτο γύρω από την εκκλησία καθώς επίσης και κάτω στην πλατεία.

✅έγινε ένα καθάρισμα στην διασταύρωση και κυρίως στην στάση που βρίσκεται εκεί με κόψιμο χόρτων και μάζεμα σκουπιδιών.

✅βάφτηκαν με λάδι οι δύο πέτρινες βρύσες που βρίσκονται η μία στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και η άλλη στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων.

✅ Βάφτηκε η περίφραξη των νεκροταφείων, για ακόμη μία φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί με το κόψιμο των δέντρων που έγινε πριν λίγες μέρες είχε λερωθεί.

✅ Κόπηκαν τα χόρτα στο κιόσκι Μιχαήλ Συρμά

✅ Τέλος, φυτέψαμε τα λουλούδια στους τενεκέδες μας και τους τοποθετήσαμε σε διάφορα σημεία του χωριού. Με πάρα πολλή δουλειά και κόπο αλλά και εξίσου μεγάλη ευχαρίστηση καταφέραμε το σημερινό αποτέλεσμα. Πολλοί κοπιασανε για να έχουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα τους οποίους ευχαριστώ θερμά!! 

Η ζωγραφική δεν τελειώνει εδώ και δεν θα σταματήσει ώσπου να γεμίσει το χωριό μας με χρώμα..... Τενεκέδες θα τοποθετηθούν σε κάθε γειτονιά και είναι ευπρόσδεκτος να ζωγραφίσει οποίος θέλει και μπορεί και μακάρι η κάθε γειτονιά να τους φροντίζει όπως πρέπει....!!!

Τέλος τόσο για λόγους αντιπυρικής προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού αλλά και για λόγους καθαριότητας και ομορφιάς θα παρακαλούσα όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτεμαχίων να φροντίσουν τις ιδιοκτησίες τους από χόρτα και σκουπίδια.

Πριν κλείσω θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο συνεχίζεται, το γραφείο στη Σουρωτή έχει ανοίξει και πάλι μετά τον κορονοϊό, όποιος θέλει βοήθεια ας επικοινωνήσει μαζί μου. Επίσης τελειώνει η προθεσμία για τη διόρθωση τετραγωνικών στο δήμο και συγκεκριμένα είναι μέχρι τέλος Ιουνίου.

Σας περιμένουμε όλους στον "διαφορετικό" εορτασμό του πανηγυριού, που θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία μας και όχι στο ξωκλήσι, με όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής