Ερευνα: Έλληνες & καραντίνα: Τα τρόφιμα που έφαγαν και αυτά που τους γύρισαν την πλάτη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ερευνα: Έλληνες & καραντίνα: Τα τρόφιμα που έφαγαν και αυτά που τους γύρισαν την πλάτη



Έρευνα για τις διατροφικές επιλογές την περίοδο της καραντίνας έδειξε ότι όσοι έμειναν αναγκαστικά σπίτι τους μείωσαν τις δαπάνες τους 
για έτοιμα γεύματα και αγόρασαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά.


Δοκίμασαν επίσης νέες συνταγές και πέταξαν λιγότερο φαγητό, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε με δείγμα σχεδόν 11.000 καταναλωτών σε 11 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Εν μέσω του lockdown οι άνθρωποι τρώνε πιο υγιεινά, μαγειρεύουν το δικό τους φαγητό και καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά», δήλωσε η Σαρλότ ντε Μπάκερ, που συντόνισε την έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας στο Βέλγιο.

Καθώς εγκατέλειψαν τα γραφεία τους και μαγείρευαν στο σπίτι, οι καταναλωτές μείωσαν τις αγορές έτοιμων γευμάτων που απλά ζεσταίνονται στους φούρνους μικροκυμάτων σε όλες τις χώρες στις οποίες διενεργήθηκε η έρευνα (Αυστραλία, Βέλγιο, Χιλή, Ουγκάντα, Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία, Ελλάδα, Καναδάς, Βραζιλία και Ιρλανδία).

«Πήγαμε από τα σνακ, το φαγητό εστιατορίου, τις παραγγελίες ντελίβερι στο μαγείρεμα στο σπίτι.Έχασα τέσσερα κιλά και είμαι περήφανος γι’ αυτό» δηλωσε ο Φιρέν, που είναι από το Αζερμπαϊτζάν και ζει στις Βρυξέλλες, καθώς περιγράφει τις αλλαγές στο δικό του σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Περίπου στις μισές από τις χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα οι καταναλωτές αγόρασαν λιγότερα αλμυρά ή γλυκά σνακ, αν και οι πωλήσεις συνολικά παρέμειναν σταθερές.