Δ.Θέρμης: Δεν πετάμε γάντια και μάσκες μιας χρήσης στους κάδους ανακύκλωσης. Στηρίζουμε τον τομέα καθαριότητας! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ.Θέρμης: Δεν πετάμε γάντια και μάσκες μιας χρήσης στους κάδους ανακύκλωσης. Στηρίζουμε τον τομέα καθαριότητας!


Τη στήριξη των πολιτών στην καθημερινή μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ζητά ο δήμος Θέρμης. Τα γάντια και οι μάσκες μίας χρήσεως δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τις πετάμε μόνο στον κάδο σύμμεικτων απορριμμάτων και όχι στον μπλε κάδο ή στον δρόμο.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση στους μπλε κάδους, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι στα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών έρχονται σε άμεση επαφή με τα υλικά αυτά (γάντια και μάσκες) στη φάση της χειροδιαλογής, με αποτέλεσμα να εγείρονται πρόσθετοι κίνδυνοι για την υγεία τους. 
Σχετική εικόνα
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη, ώστε να κρατήσουν τον δήμο μας καθαρό. Ας τους σεβαστούμε όλοι και ειδικά τώρα ας διαχειριστούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα τα απορρίμματά μας, ώστε να τους βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να συνεχίσουν υγιείς την εργασία τους.