Κλειστά τα κοιμητήρια Θέρμης και Ευόσμου την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο για την αποφυγή συνωστισμού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κλειστά τα κοιμητήρια Θέρμης και Ευόσμου την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο για την αποφυγή συνωστισμού

Ταφώνες ειδικού σκοπού» για θανόντες από κοροναϊό στα κοιμητήρια ...

Κλειστά θα παραμείνουν τα κοιμητήρια Ευόσμου και Θέρμης για την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, για την αποφυγή συγχρωτισμού ενόψει του Πάσχα.

Τα εν λόγω κοιμητήρια θα κλείσουν ύστερα από απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και της διοίκησης του συνδέσμου δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τα κοιμητήρια θα παραμείνουν ανοιχτά προκειμένου να τελεστούν κηδείες και να λειτουργήσουν οι κοιμητηριακοί ναοί, χωρίς την παρουσία πιστών.
Οπως ανέφερε o δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, «Έχουμε διανύσει κατά την άποψή μου το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του δύσκολου δρόμου. Πρέπει να κάνουμε υπομονή ώστε να διασφαλίσουμε αυτό που με τόσο κόπο κατακτήσαμε. Δεν ζήσαμε και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ζήσουμε τις εικόνες που βλέπουμε στην Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Αγγλία της ΗΠΑ κλπ. 

 Ενόψει του Πάσχα τα κοιμητήρια στη δυτική Θεσσαλονίκη στον Εύοσμο αλλά όπως πληροφορούμαι τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου της Μαλακοπής στη Θέρμη θα παραμείνουν κλειστά την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο ημέρες κατά τις οποίες παραδοσιακά κάθε χρόνο παρατηρείται πάρα πολύ μεγάλη κίνηση, προς αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού και προκειμένου να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα διασφάλισης της ατομικής αλλά και της δημόσιας υγείας. 

Θα παραμείνουν ανοιχτά για να τελεστούν κηδείες και να λειτουργήσουν οι κοιμητηριακοί ναοί όπως λειτουργούν όλοι οι ναοί της χώρας χωρίς την παρουσία πιστών».


Δείτε ακόμη:
«Ταφώνες ειδικού σκοπού» για θανόντες από κοροναϊό στα κοιμητήρια Θέρμης προβλέπονται στον νέο κανονισμό λειτουργίας τους