Παρεμβάσεις στο Νηπιαγωγείο Σουρωτής από τη Τοπική Κοινότητα - Η ανακοίνωση και φωτο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρεμβάσεις στο Νηπιαγωγείο Σουρωτής από τη Τοπική Κοινότητα - Η ανακοίνωση και φωτο



//Η ανακοίνωση :
  Εδώ και ένα χρόνο περίπου στο Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Σουρωτής, έγιναν πολλές και μεγάλες παρεμβάσεις-αλλαγές, στον αύλειο, κυρίως, χώρο του Σχολείου.
Α) Αλλάχθηκαν οι κούνιες, τα όργανα της παιδικής χαράς,(οι τραμπάλες συντηρήθηκαν και βάφτηκαν).

Β) Τοποθετήθηκε ειδικός τάπητας, αντί της άμμου που υπήρχε στο χώρο των οργάνων (κούνιες), για λόγους αποφυγής ατυχημάτων και για μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών.

Γ) Έγινε παρέμβαση με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Σουρωτής κου Θωμά Ασλάνη, εκτός από τα παραπάνω, στο κιόσκι καθώς και στα παγκάκια ( σκεπή - βάψιμο). 

Επίσης έγινε αντικατάσταση του σπασμένου παγκοτράπεζου και βαφή-συντήρηση των υπολοίπων, για την αποφυγή ατυχημάτων.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Ενώ αυτό το χρονικό διάστημα η παιδική χαρά του αύλειου χώρου αποτελούσε στολίδι για το Σχολείο και το χωριό, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των μικρών παιδιών, οι συνήθεις ύποπτοι, κυρίως εξωσχολικοί και εκτός της Σουρωτής, προέβησαν σε ζημιές ,αν μη τι άλλο βανδαλισμούς, όπως το σπάσιμο της κλειδαριάς και των μεντεσέδων της εξώπορτας, καταστροφή της περίφραξης, καταστροφή της σιδερένιας πόρτας που συνδέει με το γήπεδο ( δύο φορές)!!!. ΄

Αν και χτίστηκε τείχος και αυτό γκρεμίστηκε. Αυτό και αν δεν είναι βανδαλισμός !!!

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος Θ. Ασλάνης κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θ. Παπαδόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Σ. Αποστόλου, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας.

Επίσης κατόπιν εισήγησης της Διευθύντριας του Σχολείου κας Όλγας Ευταξία, λόγω του ότι υπήρχε μέγα πρόβλημα αποθήκευσης των υλικών του Νηπιαγωγείου, για τη σχολική εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών,τα οποία βρισκόταν σε χώρο εντός του κτιρίου του Νηπιαγωγείου, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο Θ. Ασλάνη, την Σχολική Επιτροπή, και τον υπεύθυνο κτιρίων της Κοινότητας Σουρωτής Κοινοτικό Σύμβουλο κο Μπαλτατζή Νικόλαο, η κατασκευή ενός ειδικού αποθηκευτικού χώρου, εκτός του κεντρικού κτιρίου. 

Έτσι η Κοινότητα Σουρωτής κατασκεύασε τη βάση τοποθέτησης της ειδικής αποθήκης, η οποία αγοράστηκε από την Σχολική Επιτροπή του Νηπιαγωγείου.

Στις φωτογραφίες που παρατίθενται φαίνεται η τωρινή κατάσταση του αύλειου χώρου. Όπου υπάρχει πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με παρεμβάσεις και τη βοήθεια αρκετών εθελοντών γονέων και μη, κυρίως όμως με τη βοήθεια της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του Σχολείου.

Προτεραιότητα όμως είναι, να σταματήσουν οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί, με οποιοδήποτε τρόπο, και θα σταματήσουν.