Αστυνομικοί από τη Δυτική Μακεδονία ζητούν εθελοντικά να πάνε στον Έβρο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αστυνομικοί από τη Δυτική Μακεδονία ζητούν εθελοντικά να πάνε στον Έβρο




Αρκετοί είναι οι αστυνομικοί από τη Δυτική Μακεδονία που έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο, προκειμένου να ενισχύσουν τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με τους χιλιάδες μετανάστες να βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων επί τουρκικού εδάφους προσπαθώντας να περάσουν στη χώρα μας.

«Το αίσθημα ευθύνης των συναδέλφων μας είναι πολύ μεγάλο», τονίζει μιλώντας στον «Π» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης Νίκος Πεσλής. Ο ίδιος επισημαίνει ότι έχουν μεταβεί ήδη συνάδελφοί του στον Έβρο, ενώ μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που εθελοντικά ζητούν να πάνε στα σύνορα, προκειμένου να συμβάλουν στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Ο ίδιος αναφέρθηκε, επίσης, και στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει η κοινωνία, δείχνοντας διάθεση προσφοράς προς όσους προστατεύουν τα σύνορα, δείχνοντας θέληση να βοηθήσουν συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, κάτι για το οποίο προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη. 


«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στην αστυνομία, ο εθελοντισμός είναι πολύ μεγάλος», τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ακόμη ότι ακόμη και αρκετοί αστυνομικοί δηλώνουν εθελοντικά πως μπορούν και θέλουν να πάνε στον Έβρo. Ο κ. Πεσλής καταλήγει πως όσος αριθμός αστυνομικών και να χρειαστεί να μεταφερθούν προσωρινά στον Έβρο για τη δύσκολη κατάσταση προάσπισης των συνόρων, οι πολίτες θα πρέπει να νοιώθουν ασφαλής.


Από την πλευρά του ο Γιάννης Τοτονίδης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, μιλώντας τηλεφωνικά από τις Καστανιές στον «Π», επεσήμανε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί (εκ αυτών και συνοριοφύλακες) έχουν μεταβεί στον Έβρο από τη Δυτική Μακεδονία.

Εκεί, προσέθεσε, οι συνθήκες είναι δύσκολες, όπως το δύσβατο της περιοχής και το μεγάλο της συνοριογραμμής (γύρω στα 200 χιλιόμετρα), τονίζοντας πως ο σχεδιασμός της ηγεσίας είναι πολύ καλός και οργανωμένος. «Υπάρχει εμπειρία για να ανταπεξέλθουμε στην κρίση και η ηγεσία είναι στο πλευρό μας σε ό,τι χρειαστεί από πλευράς διαμονής και εργασίας. Και ο ίδιος στέκεται στην ηθική και υλική συμπαράσταση του κόσμου στο πλευρό των αστυνομικών αλλά και ενστόλων γενικότερα, μιας και έχουν μεταβεί στην περιοχή και αρκετοί στρατιωτικοί από τη Δ. Μακεδονία».

«Κρατάμε καλά και θα ανταπεξέλθουμε στην κρίση», καταλήγει ο ίδιος. Να σημειωθεί πάντως ότι ανάλογη εικόνα με μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.

e-ptolemeos.gr / Βάσω Σάφη