Κοινότητα Περιστεράς: Ανασκόπηση εργασιών για την εβδομάδα που πέρασε από τον πρόεδρο Ντισλή Δ. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινότητα Περιστεράς: Ανασκόπηση εργασιών για την εβδομάδα που πέρασε από τον πρόεδρο Ντισλή Δ.


Η δημοσίευση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Περιστεράς:

" Συνεχίζοντας με τη νέα πραγματικότητα "Μένουμε σπίτι" και με τις όποιες αλλαγές έχει επιφέρει αυτό στη ζωή μας, το μόνο που μπορώ να ευχηθώ στην παρούσα φάση είναι να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλο αυτό, χωρίς απώλειες και να επανέλθουμε στην παλιά καθημερινότητά μας.

Μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω.


✅Οι ηλεκτρολογικές εργασίες που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα από τους ηλεκτρολόγους, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, ολοκληρώθηκαν. Τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά στο γραφείο προέδρου,στο ιατρείο, στο εξεταστήριο, στον διάδρομο, στον πολιτιστικό σύλλογο καθώς επίσης αντικαταστάθηκαν και όλα τα εξωτερικά φωτιστικά. Επισκευάστηκαν όλα τα φωτιστικά του λαογραφικού μουσείου και απομένει το γυμναστήριο....

✅Ακόμη μία ηλεκτρολογική εργασία ολοκληρώθηκε από το συνεργείο αυτό. Επισκευάσανε τους εξωτερικούς προβολείς στο σχολείο που είχαν πρόβλημα, καθώς επίσης αντικατέστησαν τα χαλασμένα φωτιστικά εντός του νηπιαγωγείου, άλλαξαν καμένες λάμπες, όπου χρειάζονταν και τοποθέτησαν δυο νέα εξωτερικά φωτιστικά.

Πραγματικά θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς τους δύο ανθρώπους, που στις τόσο δύσκολες μέρες που διανύουμε, αυτή την εβδομάδα εργάστηκαν για πολλές ώρες στο χωριό μας, με τα απαραίτητα μέτρα φυσικά....

✅Στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοΐου, με απόφαση του Δημάρχου, συμβεβλημένο εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποίησε ολική απολύμανση στην κοινότητα, στο ιατρείο, στο γυμναστήριο αλλά και στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου και το λαογραφικού Μουσείου.



✅ Συνεργείο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου μας, κατόπιν αιτήματός μας μάζεψε τα ογκώδη από την είσοδο του χωριού, από την εκκλησία, από την παναγούδα και και από την περιοχή Σταυρός. Μένουν κάποια ακόμη στην εκκλησία,τα οποία θα μαζευτούν αυτή την εβδομάδα. 
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην αφήνετε τα ογκώδη χωρίς ενημέρωση. Καλό θα ήταν όταν έχετε μεγάλα αντικείμενα, να με καλείτε στο κινητό μου και εγώ θα κανονίζω με την υπηρεσία να έρχεται να τα παίρνει για να μη μένουν για μέρες έξω.

✅Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο της παιδικής χαράς έφερε αυτή την εβδομάδα όλα τα υλικά για το δάπεδο.

✅ Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Δημήτρη Γουλιό του Απόστολου, γιατί με δικά του έξοδα αγόρασε και τοποθέτησε ένα σπασμένο τζάμι που υπήρχε μέσα στην κοινότητα.

✅Εδώ και καιρό υπήρχε ένα πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών σε δύο σημεία.Στην οδό Περιβολίων και κάτω από τη δεξαμενή μέχρι την Παναγούδα.Επειδή τα απορριμματοφόρα αντικαταστάθηκαν με νέα τα οποία είναι μεγαλύτερα και οι οδηγοί είναι καινούργιοι, στις περιοχές αυτές δεν παίρναν τα σκουπίδια με τη δικαιολογία ότι δεν χωράνε ή δεν μπορούν να γυρίσουν. Επειδή θέλω να σας λέω τα πράγματα όπως έχουν και όχι μόνο τα καλά..... 

Ύστερα από συζήτηση που έκανα με τους περισσότερους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, θέλανε οι κάδοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, με την προϋπόθεση να καθαρίζονται και αυτοί κάθε φορά που ανεβαίνει το απορριμματοφόρο. Η τελική απόφαση όμως είναι της υπηρεσίας. 


Αποφάσισαν να πάρουν τους κάδους από τα συγκεκριμένα σημεία. Από την περιοχή Περιβολίων ήδη μεταφέρθηκε από την υπηρεσία στον κεντρικό δρόμο και τις επόμενες μέρες θα γίνει η μεταφορά και του άλλου κάδου. Ύστερα από αυτό δυστυχώς οι κάτοικοι θα πρέπει να μεταφέρουν λίγο πιο μακριά τα σκουπίδια τους.....

Δεν ξεχνάμε....
Το "Μένουμε Σπίτι" έχει διττό στόχο: να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και να δώσουμε περιθώρια αντίδρασης στο σύστημα Υγείας. Για το λόγο αυτό προτάσσεται η λογική και η υπεύθυνη στάση σε μία κρίση που αφορά όλους".

Ο πρόεδρος

Δημήτρης Ντισλής

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Κοινότητα Περιστεράς-Εθελοντική Ομάδα