Η θεατρική ομάδα μαθητών του 2ου Δημ.Σχολείου Ν.Ραιδεστού πάτησε γερά στο σανίδι και χάρισε ελπίδες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η θεατρική ομάδα μαθητών του 2ου Δημ.Σχολείου Ν.Ραιδεστού πάτησε γερά στο σανίδι και χάρισε ελπίδες




Η θεατρική ομάδα μαθητών και μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού σε σύμπραξη με την Παιδική – Νεανική Χορωδία Ταγαράδων έκανε το πρώτο της «πέταγμα» στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Θέρμης.

Το έργο «Ο Κορνήλιος και το αστέρι με τα χρώματα», εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο της Λάμψης (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος),συγκίνησε, προβλημάτισε και αφύπνισε το κοινό σε ένα πολύ λεπτό θέμα, τα παιδιά και τον καρκίνο.

Ο Κορνήλιος είναι ένας ήρωας που πάσχει από καρκίνο. Η ιστορία είναι φανταστική αλλά ταυτόχρονα πολύ αληθινή. Οι ιατρικές πληροφορίες στρογγυλοποιούνται (ο ορός με το φάρμακο είναι ένα χρωμομπαλόνι…), ωστόσο το έργο πραγματεύεται τα στάδια της ασθένειας, την ψυχολογία, τις φιλίες των παιδιών μέσα στο νοσοκομείο (πλανήτη Μπακύρπα), τη σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό (κύριο Λευκιανό), το ξεπέρασμα του προβλήματος ή ακόμη και την αποτυχία της θεραπείας (ταξίδι σε έναν άλλο πλανήτη)… 
Τελικά, κάποια πράγματα στη ζωή είναι δύσκολο να τα ερμηνεύσουμε, απλά τα αποδεχόμαστε… 


Η προσπάθεια των μικρών ηθοποιών ξεκίνησε με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού τον Οκτώβριο. Τα παιδιά χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία σε θέατρο, μας ξάφνιασαν με την απόδοση στους ρόλους τους, την εκφραστικότητα και την αφοσίωση. 



Οδηγούς στο ταξίδι αυτού του φανταστικού κόσμου τα παιδιά είχαν τη θεατρολόγο του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, κα Μαριάντζελα Κουνταρδά και τη θεατρολόγο του σχολείου, κα Μαργαρίτα Δεληαγγέλου. Τις ευχαριστούμε θερμά γιατί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για το θέατρο και το θαυμασμό για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ηρωικά τον καρκίνο. Τα κοστούμια και το μακιγιάζ εμπνευσμένα και τα σκηνικά πολύχρωμα παραμυθένια!

Την παράσταση απογείωσε η παιδική – νεανική χορωδία Ταγαράδων υπό τη διεύθυνση/διδασκαλία της κας Ελευθερίας Μεταξά. Σκόρπισαν στην ατμόσφαιρα γλυκές μελωδίες και οι καρδιές όλων σκίρτησαν από τα μηνύματα των τραγουδιών. 



Η προσπάθεια ήταν 100% εθελοντική και τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Σύλλογο ΛΑΜΨΗ. 

Την είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Θέρμης στόλιζαν ζωγραφιές των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Παιδοογκολογικού Τμήματος Ιπποκρατείου και παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού. Πρόκειται για ζωγραφιές εμπνευσμένες από το βιβλίο του Κορνήλιου!

Στο τέλος της παράστασης προβλήθηκε βίντεο με εικόνες από τη δράση δωρεάς μαλλιών που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων από τον Οκτώβριο και συνεντεύξεις των παιδιών και των συντελεστών του θεατρικού έργου.


Στην παράσταση παρευρέθηκε ο κος Καλογιαννίδης Στέφανος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Η Λάμψη», ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και επισήμανε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από το θέμα του καρκίνου. Ο κύριος Καλογιαννίδης δώρισε δύο πίνακες, έργα των παιδιών της Λάμψης, στα παιδιά της θεατρικής ομάδας και στα παιδιά της χορωδίας, για να θυμούνται αυτή την όμορφη δράση ευαισθητοποίησης στην οποία συμμετείχαν.

Μια δράση που έσταξε ενσυναίσθηση στις παιδικές ψυχές… πόσο ελπιδοφόρο για το αύριο που μας ξημερώνει!