Κοτόπουλο φρικασέ με σπανάκι από τον Ακη Πετρετζίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοτόπουλο φρικασέ με σπανάκι από τον Ακη Πετρετζίκη




Συστατικά
  • 2 κοτόπουλο, φιλέτα, στήθος χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. μανιτάρια champignon
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. νερό
  • 500 γρ. σπανάκι Μπάρμπα Στάθης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • χυμό, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα
  • 1 λεμόνι
  • άνηθο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά για να κάψει.

Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε πάνω το κοτόπουλο ώστε να μαριναριστεί.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τα ρίχνουμε στο καυτό γουόκ για να πάρουν χρώμα.

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια σε 4 κομμάτια.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών.

Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τον άνηθο.

Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον κύβο, το νερό, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί του γουόκ, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε όλο το μείγμα του μπολ μέσα στο γουόκ.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε με λίγο άνηθο και φέτες λεμονιού.