Τα κινητά τηλέφωνα κυριαρχούν στη ζωή των μικρών παιδιών ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα κινητά τηλέφωνα κυριαρχούν στη ζωή των μικρών παιδιών !


Πολλά παιδιά κοιμούνται παρέα με το κινητό τους τηλέφωνο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε βρετανική έρευνα που καταγράφει σε ετήσια βάση τη χρήση της τεχνολογίας από τους ανηλίκους.
Η έκθεση Childwise, όπως ονομάζεται, διαπίστωσε ότι τα παιδιά αποκτούν κινητό σε μικρότερη ηλικία και τα περισσότερα έχουν τη δική τους συσκευή μέχρι τα επτά τους χρόνια. Ο μέσος όρος που περνούν με το κινητό οι ανήλικοι από 7 έως 16 ετών είναι τρεις ώρες και 20 λεπτά καθημερινά.

Όπως επισημαίνει ο ερευνητής Σάιμον Λέγκετ «τα κινητά κυριαρχούν στις ζωές των παιδιών». Όταν οι συσκευές βρίσκονται διαρκώς στο πλάι τους, εξηγεί ο ίδιος, οι γονείς αδυνατούν να επιβάλουν περιορισμούς στη χρήση τους. 

Η έρευνα, η οποία βασίστηκε σε συνεντεύξεις με 2.200 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας 5 έως 16 ετών, δείχνει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές των νέων. 

Σε ποσοστό 57% τα παιδιά έχουν πάντα το κινητό δίπλα στο κρεβάτι τους, ενώ το 44% αισθάνεται «άβολα» αν βρεθεί κάποια στιγμή χωρίς σήμα. Επίσης, το 42% απάντησε ότι έχει πάντα μαζί το κινητό και ότι δεν το απενεργοποιεί ποτέ.