Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Θέρμης: Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπου - Σινά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Θέρμης: Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπου - Σινά




 Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπου και στο Σινά διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Θέρμη. Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως ακολούθως: 

8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 21/05 – 28/05/2020


21/05 ΠΕΜΠΤΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Συγκέντρωση στις 15:00 και αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, όπου και με απευθείας πτήση της Aegean Airlines στις 16:05 αναχωρούμε για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 18:15 και μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


22/05 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό. Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και την Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου. Επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


23/05 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΣΙΝΑ
Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για το Θεοβάδιστο όρος Σινά. Περνώντας από τη Νεκρά θάλασσα, την έρημο Νεγκέβ φθάνουμε στο Ειλάτ. Διέλευση συνόρων Ισραήλ – Αιγύπτου με τα πόδια αλλάζοντας πούλμαν, άφιξη το απόγευμα στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί ξενάγηση από τους Σιναίτες πατέρες στο εσωτερικό της εκκλησίας όπου θα προσκυνήσουμε τα Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα παραλάβουμε το συμβολικό δαχτυλίδι, τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά κειμήλια, τη φλεγόμενη και μη καιόμενη βάτο, το πηγάδι του Iοθώρ, καθώς επίσης και το οστεοφυλάκιο. Δείπνο. Για όσους θέλουν και μπορούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία κορυφή στο όρος Χωρήβ, εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές (3-4 ώρες με τα πόδια). Επίσης οι αναβάτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φακό και ανάλογο ντύσιμο, (αθλητικό παπούτσι – μπουφάν). Δείπνο. Διανυκτέρευση.


24/05 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


25/05 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ
Πρωινό. Θεία Λειτουργία και προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Γεννήσεως στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Αναχώρηση για την Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθ οδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Επόμενη επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας), και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

26/05 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Καθοδόν θα δούμε και το όρος των Μακαρισμών. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


27/05 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ – ΧΟΖΕΒΑΣ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοζεβά. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου και διασχίζοντας την πόλη της Ιεριχούς θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες), όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία) στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.


28/05 ΠΕΜΠΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΛΥΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Το μεσημέρι 14:30 αναχώρηση για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Καθ οδόν θα επισκεφθούμε στη Γιάφα (Ιόππη) το μοναστήρι των Αρχαγγέλων. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Θεσσαλονίκη στις 21:05. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 23:30


Περισσότερες Πληροφορίες: 
π. Κων/νος Σαμανίδης τηλ. 6978221469