Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης: Η Θρακιώτικη φορεσιά εντάχθηκε στο Αρχείο των Εθνικών παραδοσιακών ενδυμασιών Προεδρικής Φρουράς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης: Η Θρακιώτικη φορεσιά εντάχθηκε στο Αρχείο των Εθνικών παραδοσιακών ενδυμασιών Προεδρικής Φρουράς



Μετά από τρία χρόνια πολλών συζητήσεων και προσπάθειας της ΠΟΘΣ με το Στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας έγινε τελικα πραγματικότητα το όνειρο των απανταχού Θρακιωτών. 


Η Θρακιώτικη φορεσιά εντάχθηκε στο Αρχείο των Εθνικών παραδοσιακών ενδυμασιών της Προεδρικής φρουράς.
  Η ένταξη της Θρακιώτικης φορεσιάς έγινε σε μια πολύ σημαντική για τους Θρακιώτες χρονιά καθώς το 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Απελευθερωμένης Θράκης με την Ελλάδα.


Με πολύ περηφάνια ο Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης συνέβαλε οικονομικά για να οπλίσει την Θρακιώτικη φορεσιά με ένα σετ Χειροποίητων μαχαιριών .

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η πολύ συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τιμών του Στρατοπέδου Γεώργιου Τζαβελλα την οποία τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε.ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπιος Παυλόπουλος και όλης της θρησκευτικής και Πολιτικής ηγεσίας της Θράκης καθώς και των Θρακιώτικων Ομοσπονδιών της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
 

Τον σύλλογο Μανδριτσιωτων Θρακιωτών Θέρμης εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ.Μαρία Καμπουριδου η Αντιπρόεδρος κ.Φλωρεντία Χατζοπούλου και η κ.Χρυσούλα Σερλετη μελους του ΔΣ.

Οι Ευζωνοι θα φορούν απο δω και στο εξής την Θρακιώτικη φορεσιά με "επίσημη πρώτη " την 14η Μαΐου 2020.
Συγχαρητήρια Πολλά αξίζουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και στους συλλόγους μέλη για την μεγάλη αυτή προσπάθεια
Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης