Αποτοξινώστε τον οργανισμό σας λίγο πριν τις γιορτές με αυτές τις τροφές! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αποτοξινώστε τον οργανισμό σας λίγο πριν τις γιορτές με αυτές τις τροφές!


Οι γιορτές πλησιάζουν και ως λαός συνηθίζουμε να τρώμε και να πίνουμε πολλές φορές υπέρ το δέον με συνέπεια να επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Στην περίπτωση που νιώθετε πως θα το παρακάνετε στις γιορτές των Χριστουγέννων, μπορείτε από πριν να αντισταθμίσετε την κατάσταση κάνοντας αποτοξίνωση.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να τρώτε για σωστή αποτοξίνωση:

Λεμόνι με νερό

Τα λεμόνια είναι σημαντική πηγή της βιταμίνης C η οποία βοηθάει το σώμα να αποτοξινωθεί και να κάψει το λίπος. Κάθε πρωί πίνετε τον χυμό ενός λεμονιού σε ζεστό νερό, μαζί με λίγο μέλι ώστε να καθαρίσει ο οργανισμός.

Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ανεβάζουν τα επίπεδα της χλωροφύλλης του πεπτικού σωλήνα, βοηθώντας έτσι στην αποβολή των τοξινών που εισέρχονται στον οργανισμό από το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες που βελτιώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.

Φρέσκα φρούτα

Ένας πιο εύκολος τρόπος να αποτοξινωθεί ο οργανισμός είναι τα φρέσκα φρούτα. Τα φρούτα προσφέρουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και όλα όσα θεωρούνται καλά και απαραίτητα για την υγεία του σώματός σας.

Αγκινάρες

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι αγκινάρες, εξαιτίας της κυναρίνης που έχουν σε υψηλή περιεκτικότητα, βοηθούν στην αποτοξίνωση και καθαρίζουν το συκώτι.

Όσπρια

Τα όσπρια αποτελούν φυσικές πηγές πρωτεΐνης, σιδήρου, αλλά και αντιοξειδωτικών, που βοηθούν σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Προσοχή πάντα να προσπαθείτε να τα εμπλουτίζετε με λεμόνι, καθώς η βιταμίνη C αυξάνει την πρόσληψη σιδήρου φυτικής προέλευσης.


Πηγή: healthreport.gr