Κι άλλο χτύπημα των ΗΠΑ κατά της Huawei και της ΖΤΕ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κι άλλο χτύπημα των ΗΠΑ κατά της Huawei και της ΖΤΕ

Σχετική εικόνα

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), των ΗΠΑ, έκοψε την κυβερνητική χρηματοδότηση για εξοπλισμό από την Huawei και την ZTE, αναφέροντας ότι δημιουργούνται απειλές για την ασφάλεια, ενώ πρότεινε επίσης στις εταιρείες που λαμβάνουν κυβερνητικές επιδοτήσεις να αποσύρουν οποιοδήποτε εξοπλισμό διαθέτουν από αυτές τις δύο εταιρείες.


Αυτό είναι το τελευταίο χτύπημα της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

Η FCC με ομόφωνο ψήφισμα, αποφάσισε την Παρασκευή να εμποδίσει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, από το να χρησιμοποιήσουν κρατικές επιδοτήσεις για να αγοράσουν εξοπλισμό από την Huawei ή τη ZTE. Η εντολή της FCC αφορά κυρίως τους μικρούς, επαρχιακούς παρόχους τηλεπικοινωνιών, καθώς οι μεγαλύτεροι πάροχοι των ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν εξοπλισμό από αυτές τις εταιρείες.

Όσον αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού, η FCC ζητά σχόλια σχετικά με τον τρόπο οικονομικής υποστήριξης των επαρχιακών τηλεπικοινωνιών. Νομοσχέδια στο Κογκρέσο έχουν προτείνει ένα ποσό μεταξύ 700 εκατ. – 1 δισ. δολάρια.

Μια εμπορική ένωση από επαρχιακούς παρόχους δήλωσε ότι θα κοστίσει έως και 1 δισ. δολάρια στις δεκάδες εταιρείες που θα αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό των Huawei και ZTE. Αναφέρει ότι η Huawei διαθέτει 40 πελάτες στις Η.Π.Α. (η Huawei είναι επίσης μέλος της εμπορικής ένωσης, του Rural Wireless Association).