Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής Θέρμης: "Δημόσιες ποιοτικές συγκοινωνίες - Καμία ανάθεση σε ιδιώτες" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής Θέρμης: "Δημόσιες ποιοτικές συγκοινωνίες - Καμία ανάθεση σε ιδιώτες"


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους αποδιοργάνωσης του ΟΑΣΘ. Το κόλπο είναι παλιό, καταστροφή των δομών από τα μέσα, παλαιός στόλος οχημάτων με ελλιπή συντήρηση, βλάβες, σε πάρα πολλά λεωφορεία χωρίς κλιματισμό, έλλειψη σε οδηγούς, απόσυρση λεωφορείων και διατήρηση αρνητικού κλίματος προς τα έξω.

Αυτές οι πάγιες πρακτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης ,με πρόεδρο του ΟΑΣΘ τον κο Παππά, άνοιξαν το δρόμο στη κυβέρνηση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ στο άμεσο χρονικό διάστημα .Στόχος να παρουσιάσουν τον ερχομό του ιδιώτη ως από μηχανή θεό, σωτήρα του ευ επιχειρείν και της “αριστείας’’ των επιχειρηματιών και των επιχορηγήσεων.

Όπως έχουν παρατηρήσει όλοι οι συνδημότες μας, στη Θέρμη έχουν μειωθεί τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ κατά 30% από τον προηγούμενο Οκτώβρη 2018. Τα γερασμένα λεωφορεία αγκομαχούν να ολοκληρώσουν τις διαδρομές ΙΚΕΑ -ΒΑΣΙΛΙΚΑ- ΙΚΕΑ και ΙΚΕΑ- ΤΡΙΛΟΦΟΣ -ΜΕΣΗΜΕΡΙ περνώντας από ασυντήρητους δρόμους , για τους οποίους η διοίκηση της περιφέρειας έχει όλη την ευθύνη.

Παντελής η έλλειψη στάσεων με σκέπαστρο, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συνδημότες μας να περιμένουν στην βροχή και στη ζέστη, οι δε έχοντες ανάγκη να μην έχουν που να καθίσουν, αναμένοντας την αργοπορημένη και ανεπαρκή συγκοινωνία .

Που θα οδηγήσει η ανάθεση των συγκοινωνιών στα ΚΤΕΛ;
Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ιδιώτες θα ζητήσουν αύξηση των τιμών των εισιτηρίων πιέζοντας όλο και πιο συχνά το κράτος να αυξάνει τις επιχορηγήσεις προς τα συμφέροντα τους. Προβλέπεται ότι θα καταργηθούν οι ελεύθερες μετακινήσεις των ανέργων λόγω πιθανής ανεπαρκής “στήριξης” από το κράτος. Επίσης θα χαθεί οποιοσδήποτε δημόσιος έλεγχος και η συγκοινωνία της περιφέρειας Θεσσαλονίκης θα ξαναμεταφερθεί στο ληστρικό μονοπώλιο των κερδοσκόπων επενδυτών.

Το Μ.Ρ.Α. στηρίζει την πάγια θέση, ότι η μόνη συγκοινωνία που εξυπηρετεί πραγματικά τους εργαζόμενους ,ανέργους, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ, η οποία θα ελέγχεται και θα διαχειρίζεται απ’ το κοινωνικό σύνολο, και όχι από μία χούφτα επιχειρηματιών του ΚΤΕΛ που στόχο έχουν το κέρδος και την υπερκοστολόγηση των αναγκών μετακίνησης του απλού λαού.

Καλούμε όλους τους δημότες του δήμου Θέρμης στον αγώνα!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10/2019 – ΩΡΑ 12.00
Στην πλατεία Αριστοτέλους, άγαλμα Βενιζέλου, για να απαιτήσουμε

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ.
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ
ΑΥΞΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ, ΛΙΒΑΔΙ, ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟ, ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ

ΣΚΕΠΑΣΤΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ- ΦΟΙΤΗΤΕΣ -ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Η γραμματεία του Μετώπου Ρήξης Ανατροπής