Οι σοβαρές επιπτώσεις του στρες στην υγεία μας και οι επιβλαβής επιδράσεις του στην καρδιά μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι σοβαρές επιπτώσεις του στρες στην υγεία μας και οι επιβλαβής επιδράσεις του στην καρδιά μας


Θέλετε να μάθετε γιατί το στρες κάνει κακό σε σας; 

Είναι επειδή μπορεί να έχει δυσμενείς επιδράσεις στην καρδιά σας και στο υπόλοιπο καρδιαγγειακό σας σύστημα. 


Δεν θέλετε να έχετε ένα καρδιαγγειακό σύστημα που είναι σε μια τρομερή κατάσταση, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να πάθετε από καρδιακή προσβολή μέχρι και εγκεφαλικό επεισόδιο!

Θέλετε να μάθετε γιατί το στρες κάνει κακό σε σας; Είναι επειδή μπορεί να έχει δυσμενείς επιδράσεις στην καρδιά σας και στο υπόλοιπο καρδιαγγειακό σας σύστημα. Δεν θέλετε να έχετε ένα καρδιαγγειακό σύστημα που είναι σε μια τρομερή κατάσταση, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να πάθετε από καρδιακή προσβολή μέχρι και εγκεφαλικό επεισόδιο!

Ενώ είναι αλήθεια ότι η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων κακής χοληστερόλης, το συνεχόμενο στρες μπορεί στην πραγματικότητα να έχει το ίδιο δυσμενές αποτέλεσμα.
Ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός

Αρρυθμία – είναι ο όρος που χρησιμοποιείται από τους γιατρούς για να αναφέρεται στον καρδιακό ρυθμό που είναι ανώμαλο ή ακανόνιστος.

Το πρόβλημα με ένα ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό είναι ότι μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης ενός θρόμβου αίματος, κάτι που μπορεί να ταξιδέψει μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και να προκαλέσει πιθανώς καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Αρτηριακή βλάβη

Η βλάβη των αρτηριών μπορεί να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με το καρδιαγγειακό σύστημα, ανεξάρτητα από το αν οφείλεται σε υπερβολικό στρες ή κάτι άλλο.

Για παράδειγμα, η αρτηριακή βλάβη μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση περισσότερης πλάκας στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιδεινώσει την απόφραξη ή την ακαμψία των αρτηριών. 

Η αρτηριακή βλάβη μπορεί επίσης να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση της αρτηριακής πίεσης καθώς οι πληγείσες αρτηρίες δεν είναι πλέον σε θέση να διαστέλλονται ή να συστέλλονται για να δέχονται αποτελεσματικά την κυκλοφορία.
Αυξημένο σάκχαρο αίματος

Όλοι γνωρίζουν ότι η ύπαρξη υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι η αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 κινδυνεύουν να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εκτός από την ύπαρξη μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη,το περιττό στρες είναι επίσης κάτι που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητη αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας.


Για να κρατήσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα σε καλή λειτουργία, σιγουρευτείτε ότι διατηρείτε τα επίπεδα στρες στο ελάχιστο. Επιλέξτε επίσης υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση.